Home Vesti
Gagina "haljina od mesa" ide na sušenje

Gagina "haljina od mesa" ide na sušenje

Franc Fernandez Izvor: Franc Fernandez

27.09.2010. 00:25h 3 10

Kontroverzni odevni predmet će biti "sačuvan za budućnost"...

Kako kaže Franc Fernandez, dizajner Gagine "haljine od mesa" koja je izazvala toliko reakcija i komentara posle ovogodišnjih dodela MTV VMA nagrada, ovaj kontroverzni odevni predmet će završiti - u sušionici. Za MTV News, dizajner je izjavio da će haljina "biti osušena, radije nego da se pusti da istruli", dok je za EOnline rekao da će haljina "proći kroz određeni proces" u kojem će postati hrana koju u severnoj americi zovu "jerky", a koja najviše podseća na ono što se u našem regionu zove "suvo meso".

"Haljina će na ovaj način biti 'arhivirana', hvala na pitanju" - dodaje Fernandez.

Gagini komentari po pitanju ovog odevnog predmeta su poznati - voditeljki Ellen DeGeneres je kazala da "nije ni u kom slučaju nameravala da uvredi vegetarijance ili vegane" i da je ona poznata kao "najtolerantnija osoba na svetu", ali i da je nošenje haljine vrsta protesta i "borbe za naša prava, koja će, ako ne ustanemo u njihovu zaštitu, biti onolika koliko imamo mesa na sopstvenim kostima".

"Ja nisam komad mesa." - zaključila je Gaga.

Lady Gaga je i na svom mitingu za prava članova gay populacije u SAD prethodnog ponedeljka pomenula "haljinu od mesa" u kontekstu političke borbe za jednaka prava za sve. Međutim, Fernandez upozorava Gagu da haljinu ne šalje na neke dobrotvorne aukcije i slične stvari:

"Ta haljina ne bi trebalo da se ponovo nosi. I, u budućnosti više neće biti "haljina od mesa". Ova je pravljena za jednu specifičnu priliku, i to je bilo to."

Časopis Guardian je u poznatoj Ripley zbirci "Verovali ili ne", iz koje decenijama zanimljivosti prenosi Politikin zabavnik, potražio i odgovor na to da li je i ranije nošena slična "garderoba". Tamo su pronašli da je zabeleženo da je "jednom" žena u Čikagu nosila haljinu od salame i slanine, a kao "ekspert" za ovu disciplinu se navodi kanadska umetnica Jana Sterbak, koja je do sada u svojim radovima više puta esperimentisala sa mesom kao garderobom i kao presvlakom za nameštaj...

Izvor: guardian.co.uk

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
accika
accika 08.10.2010 16:41 +1

hahaha GaGa glavna!!!!!

Odgovori: 0
SomeoneElse^^
SomeoneElse^^ 30.09.2010 19:56 -2

bolesno =.=

Odgovori: 0
RiRi is the best
RiRi is the best 27.09.2010 20:09 +3

Cool :))))))))))))))

Odgovori: 0
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
02.07. Čet Paul Van Dyk / Serbia Wonderland Festival
Tereni K.K. Partizan
24.09. Čet Eros Ramazzotti - koncert
Kombank arena