Home Vesti
Hakovana Lady Gaga

Hakovana Lady Gaga

21.12.2011. 13:00h 0 1

Za sada nepoznati haker "nasamario" preko 100 000 "malih čudovišta"...

Kako javlja magazin Billboard, za sada nepoznati haker ili hakeri su uspeli da naprave priličnu štetu na Lady Gaga Facebook i Twitter profilima. Prvo se u ponedeljak, 19. decembra na Facebook stranci pevačice, koju prati preko 45 miliona njenih fanova, popularnih "malih čudovišta", pojavila ponuda koja kaže "Lady Gaga brendirani novi iPad će biti lansiran za tri dana! U narednih 72 sata poklanjamo po jedan primerak svim malim čudovištima - požurite i osigurajte ovaj specijalni Lady Gaga poklon za praznike! Samo sledite ovaj link."

Nešto kasnije, samo u kraćoj formi, ista poruka se pojavila i na servisu Twitter od strane nekoga ko se pretvarao da je Lady Gaga, a po podacima do kojih je došao BBC, preko 100 000 Gaginih fanova je ipak naselo na ovu očigledno nemoguću i prevarantsku ponudu, i na sajtu koji je navođen u linkovima ostavilo svoje lične podatke.

Kasnije u toku dana, Gaga, koja je očigledno ponovo preuzela kontrolu nad svojim profilima, poslala je Twitter poruku: "Tja. Sa hakovanjem je završeno! I u pravom trenutku - upravo krećem u Japan! Veoma sam uzbuđena što ću provesti praznike sa mojim tokijskim čudovištima!"

Menadžment pevačice za sada nije imao zvanične komentare o ovom napadu, a stručnjak za kompjutersku bezbednost Graham Cluley kaže da su veoma slični napadi zabeleženi i na profilima drugih umetnika, od kojih je spomenuo Nelly Furtado i Maroon 5. Ovakvi napadi su relativno jednostavni, i uglavnom se orijentišu ka naivnim i neiskusnim korisnicima - NIKO neće pokloniti 45 miliona iPadova...

Izvor: billboard.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
02.07. Čet Paul Van Dyk / Serbia Wonderland Festival
Tereni K.K. Partizan
24.09. Čet Eros Ramazzotti - koncert
Kombank arena