Home Vesti
Lady Gaga - video protiv nasilja među mladima

Lady Gaga - video protiv nasilja među mladima

28.11.2011. 09:00h 0 4

Pevačica uputila ličnu video poruku kanadskom učeniku koji je pokrenuo kampanju protiv diskriminacije i nasilja među vršnjacima...

Video u kojem Lady Gaga šalje ličnu poruku podrške kampanji protiv nasilja među mladima, pojave poznate kao "bullying", pojavio se na internetu.

Pevačica je video poslala svom 17-godišnjem fanu po imenu Jacques St Pierre koji je lobirao protiv ove pojave u jednoj kanadskoj školi. Video u kojem se Gaga obraća učeniku Umetničke škole Etobicoke možete da pogledate ovde.

U spotu, Lady Gaga kaže: "Želim da ti kažem koliko sam ponosna zbog toga što tako snažno zagovaraš prava LGBT zajednice u svojoj školi. Moj otac čuva sva pisma mojih fanova koja mi stižu, i nedavno sam pročitala tvoje - posle toga sam poželela da ti pošaljem ovaj video. Jako je važno širiti toleranciju i ravnopravnost među svim učenicima."

Jacques je u školi bio izložen raznim vrstama nasilja i pritisaka, a drugi učenici su mu govorili da je "gay" jer je želeo da nastupa u školskim predstavama - posle toga. on je pokrenuo kampanu koja ima za cilj da obrati pažnju na ovu vrstu nasilnog ponašanja, koja među mladima ostavlja sve ozbiljnije posledice i traume, a neki put se zavšava i smrtnim ishodom.

Gaga je ove godine lobirala kod američkog predsednika Obame da se zauzme za rešavanje problema nasilja među vršnjacima, pošto se 14-godišnji učenik po imenu Jamey Rodemeyer ubio zbog maltretiranja u školi. Gaga je takođe nedavno najavila osnivanje fondacije koja će se baviti problemom ove vrste nasilja među mladima, kao i problemima dece bez roditelja.

Izvor: NME.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
25.10. Sub Belgrade Banging Birthday
Mikser House, Beograd
25.10. Sub 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda
26.10. Ned 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda
27.10. Pon 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda