Home Vesti
Scaptia (Plinthina) Beyonceae...

Scaptia (Plinthina) Beyonceae...

16.01.2012. 09:00h 1 6

...nije neki novi Beyoncé projekat, već - vrsta mušice koja je dobila ime po popularnoj pevačici.

Biolozi u Australiji dali su novo ime retkoj vrsti konjske mušice - a ime je dobila po pevačici Beyoncé. Ova mušica, koja će se od sada zvati Scaptia (Plinthina) Beyonceae, prvi put je uhvaćena 1981, iste godine kada je Beyoncé rođena.

Britanski Daily Telegraph javlja da je Bryan Lessard iz australijske naučne agencije CSIRO izjavio da je upravo zlaćani završetak abdomena ove zanimljive mušice naveo biologe da je nazovu "kraljicom među muvama". 

Lesard je rekao: "Upravo te jedinstvene zlaćane dlačice na abdomenu dale su mi ideju da mušicu nazovemo po Beyoncé – a ujedno i da pokažem zabavnu stranu taksonomije – to je definitivno davanja imena novootkrivenim vrstama." Ovo nije prvi put da se neka životinjska vrsta naziva po slavnoj osobi. Postoji žaba Hyla stingi, koja je ime dobila po Stingu, i paukovi Pachygnatha zappa, nazvan po čuvenom Franku Zappi kao i Heteropoda davidbowie koji je ime dobio po, naravno, Davidu Bowieu.

Izvor: NME.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
jelena radulovic
jelena radulovic 20.01.2012 20:31 +1

xaxaxa:)

Odgovori: 0
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
30.05. Sub Revolution festival DJ Fresh, Noisia, Sabaton, Modestep, DJ Marky + MC Stamina, Dubioza kolektiv, Eyesburn, Partibrejkers...
Temišvar
06.06. Sub OneRepublic - koncert
Kombank arena
08.06. Pon DEV9T
Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije)
12.06. Pet Rundek Cargo Trio
Barutana