• Sada Just Tattoo Of Us #106
  • Sledeće 22.00H 3 From 1
  • Kasnije 22.10H Party Zone
Adele
Artisti

Adele

Izvor slike: XL Recordings/Beggars Groupe / Lampshade Media
Adele Laurie Blue Adkins, profesionalno poznata kao Adele, je britanska pevačica i autorka.

Rođena 5. maja 1988. u predgrađu Londona, Tottenhemu, Adele je 2008. proglašena novom nadom u izboru BBC-ija Sound of 2008. Sledeće godine je dobila dve Grammy nagrade – za najboljeg novog izvođača i najbolji ženski vokal.

Adele je privukla pažnju diskografske kuće XL tako što je okačila svoje tri demo pesme na MySpace. Njen debi album, nazvan po broju godina, koje je imala kad ga je snimila, "19" je debitovao na prvom mestu britanske liste albuma i prodat je u tri miliona primeraka. Sa ovog albuma se pamte singlovi "Chasing Pavements", "Hometown Glory" i obrada pesme Bob Dylana "Make You Feel My Love".

Epizoda emisije "Saturday Night Live" u kojoj je gostovala tadašnja kandidatkinja za potpredsednika Amerike Sarah Palin, je pomogla Adele da se probije na američko tržište. Posle nastupa u toj emisiji 2008. Adele se našla na iTunes listi.

Njen drugi album "21" je objavljen 24. januara, 2011. u Velikoj Britaniji, gde je tokom prve nedelje prodat u više od 200.000 primeraka.  A Americi, album je debitovao na prvom mestu Billboard liste, a prodat je u više od 350.000 primeraka u prvoj nedelji.

Numera "Someone Like You" je završila na prvom mestu singlova u Britaniji, istovremeno dok je album držao prvu poziciju na listi albuma. Ona je prvi izvođač, posle Beatlesa, koji je ostvario ovakav rezultat.

Diskografija:

  • 19 (2008.)
  • 21 (2011.)

Izvor:  wikipedia.com

Vezano

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: