• Sada Just Tattoo Of Us #106
  • Sledeće 22.00H 3 From 1
  • Kasnije 22.10H Party Zone
Artisti

Ana Stanić

Ana Stanić je pevačica, kompozitor i producent.

Rođena je 8. decembra 1975. u Nišu. Osnovnu školu završila je u Beogradu, paralelno sa nižom muzičkom školom, odsek violina. Potom upisuje III beogradsku gimnaziju i postaje član hora “ Krsmanac“. Prvu pesmu je iskomponovala sa jedanaest godina i ta pesma se kasnije našla na njenom prvom solo albumu. U četvrtom razredu srednje škole, 1994. godine, postaje član grupe Moby Dick u kojoj će biti naredne četiri godine i sa kojom će postići veliku popularnost i komercijalni uspeh. U istom periodu pohađa i časove solo-pevanja u muzičkoj školi Vučković, kod tenora Milojka Pajevića.

Solo karijeru započinje 1998. godine svojim debi albumom "Metar iznad asfalta" za koji dobija sva važna priznanja u zemlji.

Posle drugog albuma, 2000-te godine, odlazi na godinu dana u Pariz, gde snima svoje dve pesme na francuskom jeziku za lokalnu izdavačku kuću. Vraća se u Beograd i izdaje svoj treći album 2002. godine, a potom i četvrti 2004. Za sve to vreme nastupa sa svojim bendom u čitavom regionu, producira svoje spotove i piše pesme za sebe i za kolege, kao i muziku za reklame (Coca Cola, Si&si...).

2008. godine izlazi njen peti studijski album pod nazivom “Sudar”, i koji je zauzeo prvo mesto po prodaji te godine u lancu muzičkih prodavnica IPS. Ana iste godine dobija, pored mnogih drugih, nagradu za najbolji spot  za pesmu “Više nisi moj”, kao i PGP-ovu nagradu za specijalni doprinos u pop muzici. Istu nagradu za specijalni doprinos dobija u martu 2010. godine na manifestaciji “Beogradski pobednik”. Početkom 2010. album “Sudar” je doživeo svoje reizdanje.

Održala je veliki solistički koncert. 20. maja 2010. u Sava Centru u Beogradu, proslavivši 15 godina na muzičkoj sceni.

Ana je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu,  na odseku za Filmsku i TV produkciju. Producirala je film Srdana Golubovića “Apsolutnih sto” , koji je doživeo veliki domaći i internacionalni uspeh, dobivši značajne nagrade na festivalima.

Ana je član Udruženja kompozitora Srbije. Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i SOKOJ-a. Ambasador je organizacija Y-peer i Dance4Life za borbu protiv AIDS-a. Magazin Story dodelio joj je 2010. godine nagradu za Najinsprativniji potez za njenu humanitarnu aktivnost u borbi protiv side.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: