• Sada Clickbait #102
  • Sledeće 09.10H Clickbait #103
  • Kasnije 09.40H Clickbait #104
  • Još kasnije 10.00H Top 10@10
Artisti

Autopark

Bend Autopark osnovali su 2000. godine u Beogradu Milan Jovanović (Headstream), Nenad Jevtić (Ljubavnici) i Ognjenka Lakićević (Tornado ptice).

Muzika Autoparka mogla bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.

Ali, sami članovi grupe smatraju da muzika najviše zavisi od njihovog unutrašnjeg stanja, te da su granice u muzici i bilo kakve žanrovske definicije jako dosadne.

Prvi album "10+1" objavljen je 2005. godine, i to samo na internetu. U decembru 2006. godine za Multimedia Records izlazi njihov sledeći album "Osećanja za poneti".

Rad na novom, trećem po redu, albumu "Sve dalje" odraz je odrastanja i shvatanja značaja i lepote boravka u studiju, čemu je veoma pomogao ko-producent Saša Janković. Album "Sve dalje" izašao je početkom decembra 2009. godine kao samizdat.

Posle promene nekoliko članova, Autopark se ustalio u postavi: Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature).

Bend je trenutno u studiju, gde priprema svoje četvrto izdanje.

 

Diskografija:

"10+1" (2005.)

"Osećanja za poneti" (2006.)

"Sve dalje" (2009.)

 

Izvor: Autopark

Vezano

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: