• Sada #Punk'd #106
  • Sledeće 00.20H 3 From 1
  • Kasnije 00.30H Domacica
  • Još kasnije 01.50H 10 Biggest Tracks Right Now
Beyoncé
Artisti

Beyoncé

Izvor slike: Getty Images
Beyoncé Giselle Knowles je američka pevačica, pisac pesama, glumica, muzički producent, producent muzičkih spotova, model, modni dizajner i plesačica, osnivač ženskog R&B trija Destiny's Child.

Rođena u Hjustonu, u američkoj državi Teksas  4. septembra 1981, kao starija kćerka modnog dizajnera Tine Knowles i trgovca Mathewa Knowlesa. Nekoliko godina kasnije se rodila njena sestra Solange. Kada je 1990. osnovan bend Destiny’s Child, njen otac Mathew postao je menadžer benda, a tu ulogu je nastavio da igra kad je Beyoncé započela solo karijeru. Njena majka Tina joj radi kostime za nastupe, kao i haljine u kojima se pojavljuje svečanostima.

Prvi solo album "Dangerously in Love", Beyoncé je snimila 2003, tokom pauze koju je napravila njena prethodna grupa. Sa singlovima "Crazy in Love" i "Baby Boy", ovo je bio jedan od najuspešnijih albuma te godine, koji joj je doneo i pet Grammy nagrada. Iako su bile jedna od najuspešnijih ženskih grupa svih vremena, Destiny’s Child su prestale sa radom sledeće godine. Usledio je álbum "B’Day", koji je debitovao na prvom mestu Billboardove liste albuma. Sa kolumbijskom pevačicom Shakirom, Beyoncé je snimila duet "Beautiful Liar".

Treći album "I Am … Sasha Fierce" je objavljen 2008, a njemu se nalazi hit "Single Ladies (Put a Ring On It)". Na 52. Dodeli Grammy nagrada, Beyoncé je osvojila šest nagrada i time postigla rekord kao jedini ženski izvođač, koji je to postigao.

Od 2002. zabavljala se sa reperom Jay-Zijem, za koga se udala 2008. u Njujorku.

Pored muzike, ona se bavi i glumom – od prvog pojavljivanja na filmu 2001. u hip-hop operi "Carmen: A Hip Hopera", Beyonce je glumela u filmovima "Dreamgirls", posle koga je nominovana za Zlatni globus, kao i "Cadillac Records".

Njen duet sa Lady Gagom "Telephone" i kontroverzni spot, koji su snimile za pesmu, je dobio pet nominacija na MTV nagradama 2010.

Sa majkom, Beyonce kreira odeću za marku House of Deréon. Pojavljivala se u reklamam za brendove kao što su Pepsi, Tommy Hilfiger, Armani i L'Oréal.  Magazin Forbes ju je svrstao među najbogatije i najmoćnije javne ličnosti.  
Četvrti álbum "4" je izašao 28. juna 2011, a najavio ga je singl "Run the World (Girls)".

Diskografija:

  • Dangerously in Love (2003)
  • B'Day (2006)
  • I Am... Sasha Fierce (2008)
  • 4 (2011)

Filmografija:

  • 2001. Carmen: A Hip Hopera
  • 2002. Austin Powers in Goldmember
  • 2003. Fighting Temptations
  • 2004. Fade To Black
  • 2006. Pink Panther
  • 2006. Devojke iz snova

izvor: wikipedia.com


Vezano

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: