• Sada Clickbait #104
  • Sledeće 22.30H 3 From 1
  • Kasnije 22.40H Vidiots #110
  • Još kasnije 23.10H Ridiculousness #910

Koncerti / Terraneo

Terraneo

Terraneo Summer Break 2014: stižu Nouvelle Vague i 2Cellos

Objavljeno 30.05.2014. 14:45h
U utorak, 9. jula, na letnjoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila nastupiće hrvatski virtuozi 2Cellos, dok će seriju letnjih Terraneo koncerata u petak, 15. avgusta, zatvoriti harizmatični francuski sastav Nouvelle Vague!

Nakon najave nastupa sastava Thievery Corporation, u nedelju 22. juna, najavljeni su drugi i treći koncert u sklopu projekta Terraneo Summer Break 2014 u Šibeniku. U utorak, 9. jula, na letnjoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila nastupiće hrvatski virtuozi 2Cellos, dok će seriju letnjih Terraneo koncerata u petak, 15. avgusta, zatvoriti harizmatični francuski sastav Nouvelle Vague.

Da podsetimo, Terraneo Summer Break je prelazni projekat organizacije Terraneo za leto 2014, dok se u saradnji sa gradskom upravom aktivno radi na pripremi nove lokacije za punokrvni Terraneo festival koji bi trebalo da se nastavi u Šibeniku u leto 2015. godine.

Iz relativno kratke, ali nesumnjivo senzacionalne karijere hrvatskih violončelista Luke Šulića i Stjepana Hausera, koji čine duo 2Cellos, teško je izdvojiti  najuspešnije obrade pesama jer gotovo sve što izvedu na svojim instrumentima ostvari svetsku slavu. Započeli su obradom pesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona koja je osvanula na servisu YouTube u januaru 2011. i u prve dve nedelje ostvarila je tri miliona prikaza. Poslednja obrada ovog instrumentalnog sastava izazvala je još veće oduševljenje publike. Zvanični video iz februara ove godine u samo tri dana je ostvario više od 500.000 prikaza, a reč je o obradi pesme "Thunderstruck" legendarne grupe AC/DC. Do danas je taj broj narastao na neverovatnih 18.516.682 prikaza!

Od leta 2011. godine momci učestvuju na turneji Eltona Johna sa kojim su održali više od stotinu koncerata širom sveta, osvojili su srca američke i kineske publike, snimili su dva studijska albuma pod izdavačkom kućom Sony Masterworks i koriste svaku priliku da zaraze ostatak sveta zvukom svojih violončela.

"Terraneo Summer Break 2014" završiće koncertom francuskog lounge & bossa nova sastava Nouvelle Vague. Svi oni koji nisu imali priliku da čuju ovu muzičku atrakciju u Šibeniku na Terraneu 2011. godine, imaće priliku da ih vide uživo u petak, 15. avgusta. Inače, Novelle Vague predvode producenati Marc Collin i Olivier Libaux, a proslavili su se se obradama hitova novog talasa i punk i rock klasika. Zaštitni znak benda su i energični live nastupi  sa dve različite, ali uvek harizmatične i vrhunske pevačice. Stoga na ovom koncertu pod vedrim šibenskim nebom slobodno posetioce očekuje vruća atmosfera i neke od senzacionalnih interpretacija pesama kao što su "Love Will Tear Us Apart," "Master And Servant," "God Save The Queen," "Ever Fallen in Love," "Dancing With Myself," "This Is Not a Love Song" i druge.

Rob Garza, umetnički direktor Terranea, izjavio je o njihovom ovogodišnjem nastupu: "Jako sam srećan što će nam se pridružiti i Nouvelle Vague u seriji koncerata 'Terraneo Summer Break 2014'. Njihov sam fan već godinama, lično me zanima njihova muzika, tako da sam i remiksovao njihov hit - obradu pesme Public Image LTD 'This is Not a Love Song'."

Zbog svoje pozitivne atmosfere i programa ekologije i društvene odgovornosti, festival Terraneo je do sada dobio mnoštvo nagrada i priznanja kao što su "DM Green City Grand Prix" za projekat sa najboljim uticajem i primerom ekološkog programa sa porukom zaštite okoline i održivog razvoja, zatim Nagradu grada Šibenika. Terraneo je bio izabran za najbolji hrvatski festival 2011. i 2012. prema muzika.hr muzičkom portalu, takođe je ušao u Top 10 evropskih letnjih festival prema The Daily Telgraph i Forbes magazinima i našao se među 5 novih svetskih festivalskih lokacija prema Net-A-Porter portalu. A nakon poslednjeg izdanja 2013. godine, osvojio je nominaciju za Najbolji festival srednje veličine i nominaciju za Green Operations Awards u organizaciji Yourope - evropske festivalske asocijacije.

Ulaznice za Terraneo Summer Break 2014 na tvrđavi Sv.Mihovila mogu da se kupe po pretprodajnim cenama u svim poslovnicama u sastavu sistema Eventim, a zbog ograničenog prostora tvrđave, za svaki od tri koncerta iz serije u prodaji će biti samo 900 numerisanih ulaznica!

 

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Terraneo

Terraneo Summer Break 2014 predstavlja Thievery Corporation uživo!

Terraneo je itekako živ - u sklopu projekta "Terraneo Summer Break 2014" 22. juna poznati festival u Šibenik ponovno dovodi velika imena svetske muzike!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: