• Sada Just Tattoo Of Us #107
  • Sledeće 23.00H 3 From 1
  • Kasnije 23.10H Alternative Nation

MTVTV / IMPULS

IMPULS na izložbi EXPO 2015 u Milanu
MTVTV

IMPULS na izložbi EXPO 2015 u Milanu

Objavljeno 30.11.2015. 16:50h Izvor slike: MTV Impuls
Od 1851. godine se u svetu održava Expo izložba, najveći svetski sajam.

Ove godine je grad domaćin bio Milano koji je od 1. maja pa do 31. oktobra ugostio 145 država sa ciljem prikazivanja njihovih tehnologija i najboljih rešenja kao odgovora na ključno pitanje Expoa – kako u svetu osigurati dovoljnu količinu hrane za celu populaciju bez narušavanja celovitog sistema planete.

Svaki paviljon na svetskoj izložbi Expo predstavlja putovanje kroz kulturu – hranu, mirise, boje i tradicije svojih ljudi. Na vrhuncu izložbe dnevni promet posetilaca je dostigao neverovatnih 200.000, a za šest meseci trajanja Expoa ovu manifestaciju je obišlo čak 20 miliona ljudi.

MTV Impuls

Ekipa Impusa je obišla paviljon Japana, gde su znatiželjni posetioci morali i do šest sati da čekaju u redu ne bi li videli šta je „Zemlja izlazećeg sunca“ pripremila za ovu izložbu. Očekivano, Japanci su odlično iskombinovali tradicionalne elemente sa modernim tehnologijama. Na paviljonu su predstavili raznovrsnost njihove hrane, kultre, tehnologije i tradicije.

Za paviljon „Zemlje u kraljevstvu planina“, kako nazivaju udaljeni Nepal, takođe je vladalo veliko interesovanje. Centralno mesto zauzima statua Bude, začetnika Budizma, vodeće religije naroda, a videćete još i kakvi se suveniri i hrana prodaju na njihovom izložbenom prostoru.

MTV Impuls

Kako izgleda najveća svetska izložba, šta kriju paviljoni zemalja koji su ove godine izlagali svoje radove na temu hrane i energije, saznaćete u novom izdanju emisije Impuls, u sredu od 21 čas na MTV kanalu.

Tu su još i MTV muzičke i filmske vesti i pregled stanja na jedinoj regionalnoj listi MTV Domaćica.

IMPULS

Premijera: sredom u 21:00

Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedeljom u 17:30

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

Impuls specijal sa EXPO 2015 izložbe u Milanu

Futuristički pavioljoni, arhitektonska remek dela, spektakularne pedstave, inovacije, tehnologija, tradicija i mnogo više, sadržani su u najznačajnijoj svetskoj izložbi ove decenije – Expo 2015.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: