• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #604
  • Još kasnije 17.10H Teen Mom 2 S. 7 Backstage Pass

MTVTV / MTV premijera

Dvostruka MTV Premijera: Aleksandra Kovač i Filip Dizdar
MTVTV

Dvostruka MTV Premijera: Aleksandra Kovač i Filip Dizdar

Objavljeno 12.02.2016. 17:40h Izvor slike: Miloš Nadaždin - Aleksandra Kovač/Petar Krajici Vilović - Filip Dizdar
Aleksandra Kovač i Marko Tolja u ponedeljak su na MTV kanalu premijerno predstavili spot za duet "Ljubav", a Filip Dizdar video za novu pesmu "Našao sam te".

Romantike nikad dosta, zato smo vam u ponedeljak, 15. februara, servirali posebnu porciju najromantičnijih nota! U novoj MTV Premijeri nove pesme i spotove predsatvili su Aleksandra Kovač, koja zajedno sa Markom Toljom izvodi numeru „Ljubav“, dok je Filip Dizdar obradovao fanove novim videom za pesmu „Našao sam te“.

Novi singl Aleksandre Kovač, romantična pesma "Ljubav" koju je Aleksandra napisala i orkestrirala, a izvodi je u duetu sa talentovanim i harizmatičnim hrvatskim pevačem neodoljivog glasa, Markom Toljom, dobila je podjednako „ljubavan“ spot.

Ova duetska numera je ujedno i prva pesma sa Aleksandrinog novog albuma na kome će se naći najlepše pesme koje je tokom poslednjih petnaest godina napisala za najveće muzičke zvezde regiona, ali ovaj put u njenom izvođenju. Zvuk koji će dominirati na ovom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestarskih aranžmana koje smo mogli da čujemo na njenim pesmama „Idemo dalje“, „Jedna žena“ i „U šaci me imaš“.

Miloš Nadaždin / Promo

Fotografija: Miloš Nadaždin / Promo Aleksandra Kovač

„Dugo već želim da snimim duet sa pevačem sa naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, gde smo prošle godine zajedno nastupali, znala sam da je to pevač koji odgovara mom senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može da prenese najtananije emocije. Posebno mi je drago i meni lično značajno što sam na ovoj numeri uspela da okupim neke od naših najtalentovanijih klasičnih muzicara, kao što su flautistkinja Ana Tanasijević, violinistkinje Miljana Popović Materni i Jelena Dragnić i violista Ljubomir Milanović. Za zvuk i muzicku produkciju je, kao i do sada, bio zadužen jedan od naših najboljih muzičkih producenata, Roman Goršek", otkriva Aleksandra u razgovoru za MTV.

Spot za pesmu "Ljubav", u produkciji video kuće RAprodukcija, uz vrhunsku fotografiju i bogatu scenografiju obiluje odličnom energijom koja se rodila na snimanju između Marka i Aleksandre.

Miloš Nadaždin / Promo

Fotografija: Miloš Nadaždin / Promo Aleksandra Kovač

„Beskrajno sam sretan što mogu biti dio ovako lijepe pjesme i priče. Aleksandrin rad sam pratio i prije i bio sam jako iznenađen i ponosan kada me je pozvala da s njom otpjevam ovu divnu pjesmu. Super je feeling kada sasvim spontano naletiš na nekoga tko ima isti glazbeni senzibilitet i  poglede na umjetnost kao ti. Po tom pitanju smo Aleksandra i ja u potpunosti na istoj valnoj duljini i savršeni smo primjer da u glazbi ne postoje ni granice ni godine ni zadane norme koje nam trendovi nalažu", dodaje Marko.

I Filip Dizdar je spremio iznenađenje za svoje brojne fanove – spot za numeru „Našao sam te“.

„Pjesma „Našao sam te“ je idejno nastala prije godinu dana, a poslednja tri meseca intezivno radimo na njoj. Pjesma priča o fatalnoj ljubavi koja oduzima dah i ostala osjetila. Glazbeno je to još jednom odmak od onog što sam radio dosad, još jednom smo zapravo pustili pjesmu da nas vodi gdje želi ići,“ objasnio je Dizdar.

Petar Krajici Vilović

Foto: Petar Krajici Vilović/Filip Dizdar

„Dosad sam u spotovima uvijek imao priče i šarenilo al ovaj put sam htio potpuni zaokret. Pjesma je jako ritmična i želio sam to isto prikazati kroz spot i kadrove. Spot je minimalističan, u detaljima, i vidi se ono najbitnije. Bend nije odmah otkriven već se postepeno otkriva publici kao i sama pjesma.“

Muziku i tekst potpisuju Alan Dović i Dizdar, dok je Alan bio zadužen i za produkciju. Bubnjeve je odsvirao Nikola Babić, bas Denis Marijanović, klavijature Viktor Lipić i Hrvoje Ivančić a za mastering je zadužen bio Dragutin Smokrović-Smokva.

U spotu se pojavljuje i Filipov bend „Groovers“ s kojim se trenutno zagrijavam za nastup u klubu Maraschino u Zadru, 26.03.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Sassja i "Jemen"

„…Dobri i loši, znaš da ne gledam zastave, ako nisi čiste naravi, nema dalje rasprave...naš i njihov, ničiji, takve priče ljude rastave pa prave naprave za borbe i ratove…“

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: