• Sada DFC
  • Sledeće 20.50H 3 From 1
  • Kasnije 21.00H Clickbait #101
  • Još kasnije 21.30H Clickbait #102

MTVTV / MTV premijera

Dvostruka MTV Premijera: Gretta i Siddharta
MTV premijera
MTVTV

Dvostruka MTV Premijera: Gretta i Siddharta

Objavljeno 21.10.2016. 10:55h Izvor slike: Žiga Koritnik/ Fulvio Vidić / Spona Promo
Hrvatski rock kvartet Gretta predstavio je videospot za aktuelni singl „Tobogan“, slovenački Siddharta video za pesmu "Do konca", premijerno na MTV kanalu u ponedeljak u 20 časova.

Zabavan i pomalo nostalgičan spot Grette sadrži brojne fotografije članova benda iz raznih perioda njihovih života - od ranog detinjstva i mladosti, preko tinejdžerskog razdoblja, sve do današnjih dana. Autori spota su Luka Hrgović, Boris Petrlić i Dino Julius iz Julius Filma & Studija SKALPEL.

„Tobogan“ je prvi singl  s predstojećeg, petog studijskog albuma Grette. Nova pesma donosi i nekoliko noviteta koji su osvežili prepoznatljiv zvuk benda. Svestrani Chubi, uz pevanje i sviranje gitare, ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pesmu uključila i za njih potpuno novi instrument - ukulele. U pevanju pratećih vokala je učestvovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda. On je svojim vokalom ulepšao pesmu, a svojom neverovatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost „Tobogana“ je je ceo bend pesmu snimao zajedno i uživo.

Tobogan Cover (Spona Promo)

Muzičku produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno s Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma i brojne uspešne singlove i spotove. Osvojili su nagradu Porin, dva puta su nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali su prvi regionalni „silent“ koncert, na kojem se umesto sa razglasa, muzika isključivo čula putem bezičnih slušalica. Aktuelni su pobednici Karlovačko RockOff festivala.

Drugi spot koji je bio premijerno prikazan na MTV kanalu u ponedeljak pripada grupi Siddharta.

Jedno od najvećih imena slovenačke muzičke scene je, povodom izdavanja svojih aktuelnih albuma na trostrukom vinilu, objavila i novi singl - Do konca.

Povod je proslava 21. godine delovanja ove grupe koju su obeležili objavom dva albuma "Infra" i "ultra" i to na gramofonskoj ploči! Jer, kako kažu Tomi i momci: vinil se sluša drugačije, "Do kraja"!

Siddharta je ove godine nominovana za najboljeg regionalnog izvodjaca na MTV EMA dodeli nagrada i za njih mozete da glasate na linku OVDE sve do petka, 5. novembra.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Maria B i „Determination“

MTV Premijera u ponedeljak u 20 časova donela je novi video spot pevačice Marie B za singl „Determination“.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: