• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #605
  • Još kasnije 17.10H Ridiculousness #915

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: IrieFM i „Putevi“
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: IrieFM i „Putevi“

Objavljeno 22.05.2017. 14:45h Izvor slike: MTV Promo
U novoj MTV Premijeri imali smo priliku da pogledamo novi spot sastava irieFM za numeru „Putevi“.

Ove nedelje imali smo priliku da čujemo novu, pomalo divlju pesmu našeg poznatog benda irieFM. Pesma i spot nose poruku za sve slušaoce i gledaoce.

„Pesma 'Putevi' je razgovor sa samim sobom“, započinje priču Vukašin Marković, pevač i trombonista benda irieFM, koji je autor muzike, teksta i aranžmana ove numere. „U četiri ujutru na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno 'siguran' da se 'misli' na nesto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, zelja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to 'šaka' pravih izbora koje treba doneti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tera čoveka da se suoči sa svojom neizbežnom prolaznošću.“

Pesmu prati i uzbudljiv video koji, takođe, nosi dublju priču. „Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procena, prečica, obilaznica... Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posledice, prisećajući se poslednje lepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da oseti“, zaključio je Vukašin.

Sastav irieFM, pored Vukašina Markovića, čine još Slobodan Jovanović (gitara, bubnjevi), Ana Protulipac (bas), Ivan Jevtić (klavijature), Ivan Radivojević (truba), Dejan Nestorović (saksofon), Goran Milošević (bubnjevi) i Uroš Milojević koji je zadužen za zvuk.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: EMKEJ i “Probaj razumet” (VIDEO)

U MTV Premijeri imali smo priliku da vidimo novi spot za pesmu kojom se EMKEJ vraća na scenu.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: