• Sada Jukebox
  • Sledeće 12.00H 3 From 1
  • Kasnije 12.10H Top 20
  • Još kasnije 13.40H 3 From 1

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: Ljubičice & Sajsi MC i  Svemir
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: Ljubičice & Sajsi MC i Svemir

Objavljeno 10.02.2017. 18:10h Izvor slike: Kadar iz spota / Martina Uzelac; Menart Promo
Ljubičice i Sajsi MC snimili su singl po imenu „Bombonice“, koji će, kako kažu, redefinisati vaše shvatanje muzike. Grupa Svemir predstavila je spot za pesmu „Snijeg“, a oba spota premijerno ste gledali na MTV kanalu u okviru MTV Premijere.

„Fatalna Sajsi je u ekstravagantnim Ljubičicama videla predah od bombastičnih nastupa u Guči, svetala i buke Granda. Postmoderne Ljubičice su u silovitoj, sirovoj Sajsi videli beg od avantgardnog oblaka koji se nadvija nad njima poput oblaka. Varnice su zasevale na prvi pogled“, objasnili su članovi ovog zanimljivog kolektiva.

„’Bombonice’, koje izdaje beogradski Lampshade media, prodiru u suštinu problema života mladeži ne samo na ovim prostorima, već i u svetu - u suštinu sive egzistencije kojoj se ne nazire kraj, životarenja umesto življenja.

Gde je kraj? Kako pobeći? Šta je rešenje?

Bombonice.

Ali da li je stvarno tako?

Pesma „Snijeg“ grupe Svemir nalazi se na albumu „Male laži“, koji je izašao u maju 2016. u sopstvenom izdanju benda na Bandcampu. To je peti i ujedno poslednji singl s albuma, a to nije slučajno. „Iako ima pesama drugačije tematike i atmosfere, kroz cele se ’Male laži’ ipak najviše provlači lajtmotiv prolaznosti i krhkosti nekih bitnih stvari u životu: naših uverenja, životnih okolnosti, a posebno odnosa koji gradimo (i rušimo) s drugim ljudima“, objašnjava Zvonka Obajdin.

„Sve počinje već s pjesmom ’Male laži’ koja otvara album, u kojoj sam ljuta i razočarana. Nastavlja se u sljedećoj ’Iz daljine’ u kojoj se ta ljutnja pretvorila samo u tugu, a provlači se dalje albumom kroz spektar raznih osjećaja koji nastaju zato što se ne mogu pomiriti s načinom na koji su se raspali nekada bliski odnosi. No osjećaji poput ljutnje, razočaranja ili tuge ne mogu trajati zauvijek i na kraju se ipak pomiriš sa svime, vidiš stvari iz malo šire perspektive, staviš točku na prošlost i ostaviš ju iza sebe, kreneš dalje, ili možda zapravo opet ispočetka - zatvori se krug. I to je tema ’Snijega’“, zaključuje Zvonka.

Muziku je, na stihove Vjekoslava Majera, napisala Zvonka Obajdin, dok je za spot bio zaslužan Doringo.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Ničim izazvan i Nikola Marjanović

Još jedan ponedeljak i još jedna MTV Premijera, ovog puta dupla! U 20 časova na MTV-u su premijerno prikazani novi spotovi koje su pripremili bend Ničim izazvan za pesmu „Ko nam je ubio radio?“ i Nikola Marjanović za fantastičnu „Gloriju“.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: