• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 08.10H 3 From 1
  • Kasnije 08.20H Catfish: The Tv Show #418
  • Još kasnije 09.10H Just Tattoo Of Us #103

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: Luce + Bro
MTVTV

MTV Premijera: Luce + Bro

Objavljeno 15.04.2016. 16:25h Izvor slike: Luka Nižetić-Menart/Bro Promo
U okviru MTV Premijere, u ponedeljak u 20 časova, nove spotove predstavili su Luce za pesmu „Dogodila se dosada“ i BRO za „Zar ima neka...?“.

„Dogodila se dosada“ je peti i ujedno poslednji singl s EP-a prvenca mlade kantautorke Luce koji nosi naziv „U bojama“. „Pjesmu je napisao Aljoša Šerić čiji stil jako volim i cijenim, pa je spontano došlo do priče ima li neku pjesmu možda koju bih ja pjevala i „uzela pod svoju“. Poslao mi je pjesmu i zaljubila sam se na prvo slušanje. Mislim da smo svi u životu imali fazu koju pjesma opisuje i da se mnogi mogu prepoznati i poistovjetiti s njom. Ja znam da ja jesam,“ objasnila je Luce.

Foto: Menart Promo

Spot je snimljen pod palicom vrlo talentovane i perspektivne Eme Giunio, uz pomoć Jana Mihaljevića i Marina Maršića, i nije tipična ljubavna priča jednog para koja bi se možda očekivala s obzirom na tematiku pesme. Naglasak je više na elementu vremena koje je bilo i završilo i retrospekcija istog. „Malo smo išli izvan okvira ovaj put i jako sam zadovoljna rezultatom,“ rekla je Luce, a kako izgleda finalni proizvod prvi pogledajte u ponedeljak u 20 časova.

BRO je u Mariboru sa prijateljima i u saradnji sa režiserom Markom Dupliškom snimio pozitivan i prolećan video spot za pesmu „Zar ima neka…?”. Pesma govori o generaciji koja je već izgubila kontakt sa nekadašnjim prostorom ex Jugoslavije, pa iz priča i ranog sećanja doživljava određenu nostalgiju za tzv. bezbrižnim vremenom kada su se ljudi iz svih bratskih republika družili. BRO je želeo da naglasi da ljudima danas nedostaje baš to što su nekada u zajedničkoj državi imali - međusobno poštovanje, druženje, razumevanju različitosti, prostora i vremena.

Foto: Promo Bro

Za razliku od njegovih singlova sa prošla dva albuma, „Serious reggae deviations“ i „Smoods“, ovaj je na srpskom jeziku i kao takav je namenjen i ex-Yu publici. U njoj BRO ostaje veran fuziji rock-reggae-dub zvuku za koji je inspiraciju crpeo iz samog centra reggae muzike - Jamajke, na koju  je 2015. ,kako sam kaže, otišao na „stručnu ekskurziju”. “Iako poznati reggae izvođači i producenti sa Jamajke žive svuda po svetu i iako je reggae postao globalni fenomen, svi znamo da su njegovi koreni na Jamajci, ostrvu koje je manje i od Slovenije i koje je na neki način ostalo izolovano od ostatka sveta.

Bend BRO čine Mate Bro (vokal, gitara), Samo Pečar (bas gitara), Beno Soršak-Boogie Weed (gitara) i Matej Horvat-Mato (bubnjevi).

Po dobrim koncertima (Sziget 2008, 2013, Reggae camp LB27 Budapest, Soča Riversplash…) bend BRO je postao dobro poznato i uvaženo ime u reggae krugovima.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Edo Maajka i "Ojojoj"

Dugo ga nije bilo s novitetima, ali samo u par meseci, stigla je već druga pesma Eda Maajke, kojom najavljuje novo muzičko poglavlje. Spot za pesmu „Ojojoj“ premijerno je prikazan na MTV kanalu u ponedeljak u 20 časova.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: