• Sada 3 From 1
  • Sledeće 22.40H Vidiots #110
  • Kasnije 23.10H Ridiculousness #910
  • Još kasnije 23.30H Clickbait #104

MTVTV / MTV premijera

MTV Premijera: The Frajle i Jelena Radan
MTV premijera
MTVTV

MTV Premijera: The Frajle i Jelena Radan

Objavljeno 07.04.2017. 16:55h Izvor slike: Menart Promo/Lampshade Media Promo
Ženski akustični kvartet The Frajle i Jelena Radan premijerno su predstavile svoje nove spotove za pesme „Ljubav na dar“ i “Nismo više isti ko prije” u okviru MTV premijere.

Romantična balada The Frajli “Ljubav na dar” je ujedno i prvi singl sa njihovog istoimenog predstojećeg albuma, koji će biti objavljen 27. aprila kada će se CD naći u prodaji uz časopis Glorija. Reditelj spota je Filip Filković. Na albumu će se naći jedanaest potpuno novih pesama The Frajli i dve obrade, a u radu na albumu su učestvovala mnoga poznata imena – Nikša Bratoš, Vojislav Aralica, Ante Gelo, Alka Vuica, Vanna, Leo, Filip Gjud, Dragan Brnas i Fedor Boić.

Foto: Lampshade Media Promo

The Frajle iza sebe imaju nekoliko hvaljenih izdanja – “Naš prvi album sa putovanja”, “A strana ljubavi”, “B strana ljubavi”, “Meni trebaš ti” kao i brojne rasprodate nastupe po celoj regiji. Svojim nastupima osvajaju srca publike gde god se pojave, čemu svedoče razne nagrade:  MTV Play Award, Oskar popularnosti, Runjićev galeb, Zlatna bubamara, Good Feeling, Hello nagrada za humanost kao i  niz drugih  priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

Drugi singl Jelene Radan, koji potpisuje kao autorka teksta i muzike, u pomalo neobičnoj formi nastavlja njen rukopis i putanju kojom je krenula u septembru prošle godine sa primećenom pesmom “Kad nas ne bude”.

U talasima tihe i mrke boli koja razdire jedan odnos, pesma “Nismo više isti ko prije” priča priču i priseća se života pre i posle... Trombon Luke Žužića i krilnica Branka Sterpina kao da predstavljaju dve strane medalje, prvi mračnu, a drugi instrument vedriju stranu. “Nismo više isti ko prije” konstatuje upravo to, ali i pruža izlaz – ne mora biti kraj – i u promeni pronalazimo novi početak...

Foto: Menart Promo

Gradacija u pesmi je posebno naglašena suprotstavljanjem elektronskog i onog organskog, začinjenog bubnjem i perkusijama koje je odsvirao izvrsni Tin Ostreš, a snimio Ivan Božanić (Dan, Mrak Studio). Za master je zaslužan Streaky (London).

Jeleni je veliko zadovoljstvo što je u njenim nastojanjima prati i nadograđuje Edi Cukerić (koaranžer i koproducent) koji osluškuje šta pesmi treba i poput doktora meri kolika doza kojeg leka joj fali, dok Konrad Mulvaj (koaranžer i koproducent) svojim znanjem i uglom gledanja kroz dodatna promišljanja i ideje daje novi momenat ovoj numeri.

Podrška njenih koleginica Meri Jaman i Anite Valo, koja je odsvirala klavirsku deonicu, zajedno su autorski potcrtale jedno razdoblje Jeleninog djelovanja, a posebno na poslednjem albumu Voyage, kao i u ovoj Jeleninoj kantautorskoj fazi.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Premijera: Nola i Elemental

U MTV Premijeri gledali smo nove spotove benda Elemental za pesmu “Ništa”, sa nagrađivanog albuma „Tijelo“, i za “Vratio si me” pulskog benda Nola.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: