• Sada Geordie Shore 14 #1409
  • Sledeće 21.50H Geordie Shore 14 #1410
  • Kasnije 22.30H 3 From 1
  • Još kasnije 22.40H City Break Zagreb 102

MTVTV / MTV Push

MTV Push: Blossoms
MTVTV

MTV Push: Blossoms

Objavljeno 01.08.2016. 00:00h Izvor slike: Universalmusic.rs
Spremite se da čujete priču o petočlanoj družini iz Stokporta, zvanoj Blossoms.

Glavni junaci su Tom Ogden (vokal, gitara), Charlie Salt (bas, prateći vokal), Josh Dewhurst (gitara), Joe Donovan (bubnjevi) and Myles Kellock (sintisajzer). Blossoms su savez najboljih prijatelja koji su svoje snage udružili 2013. godine, nakon svojih nezavisnih neuspeha u odvojenim lokalnim bendovima.

Danas ovi momci uveliko uživaju ljubav i vernost brojnih fanova. Prethodna godina se pokazala kao prelomna za ovu petorku. Ulazak na Spotify Spotlight 2016 listu, MTV Brand New za 2016. i iTunes/Apple Music u kategoriji Novi umetnici 2016 i visoko četvrto mesto na BBC Sound of 2016 listi, sve je to bila odlična odskočna daska za uspeh i u ovoj godini.

Njihov zvuk porede sa raznim drugim bendovima, od Arctic Monkeysa, preko Depeche Modea, pa sve do Doorsa, a u ceo taj miks dodali su još prizvuke psihodelije, synth-popa i popularnog powerhouse ritma, što ih izdvaja i daje im pravo da kažu da stvorili živopisan, prepoznatljiv i jedinstven zvuk.

“U suštini želimo da budemo veliki pop bend”, navodi Ogden. “Mi smo pod uticajem sadašnjosti isto koliko i pod uticajem prošlosti i želimo da zvučimo što modernije. Želimo da zvučimo kao bend koji je mogao da postoji samo sada, u ovom trenutku, a ne tada, u nekom prošlom.”

Foto: Universalmusic.rs

Ime benda su preuzeli od lokalne kafane na autobuskoj liniji 192 koji vozi ka Mančesteru. Probe su imali u skladištu Saltovog dede, u kojem i dan danas vežbaju. U početku su na nastupima bili obučeni u identične crne rolke, inspirisane kultom The Music Machine, garažnog benda iz šezdesetih. To je ujedno predstavljalo i svojevrsni stilski bunt protiv drugih Mančesterskih bendova. Vremenom, u tandemu sa njihovim zvukom, odeća je postepeno postajala sve individualnija, baš kao što se I oni međusobno razlikuju. “Ja sam onaj osećajani,” kaže Salt i nastavlja, “Joe je organizovan lik, Tom je veoma rezervisani, Mayls je ludak, a Josh je kao neki 69-ogodišnji stari doktor, zarobljen u telu veoma bizarnog 18-ogodišnjaka.”

Vrhunac benda u 2015. bio je njihov nastup u Manchester’s Ritz pred 1.500 vrištajućih fanova.  “Za bend koji još uvek nije izdao album, doživeti takve reakcije od strane domaće publike stvara osećaj poput okretanje nove stranice u celoj priči”, navodi Kellock. “Stvarno smo ponosni na činjenicu da je Mančester stao iza nas”, dodaje Ogden.

“Grad je uvek prihvatao bendove sa sjajnim pesmama i snažnim melodijama, a toga nije bilo već neko duže vreme. Mi želimo da budemo deo te istorije i tradicije poput bendova The Stone Roses, Oasis i svih onih pre nas. Sa svim što se do sada dogodilo, osećamo se kao da je sad naše vreme.”

MTV svakako misli da je ovo parvo vreme za bend Blossoms, koji u avgustu slušate kao MTV Push izvođače!

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Push: Anne-Marie

Anne-Marie znate kao pevačicu sastava Rudimental, a od nedavno možete da je čujete i u solo izdanju.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: