• Sada Top 10@10
  • Sledeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H City Break Zagreb 101

MTVTV / MTV Push

MTV Push: Jack Garratt
MTVTV

MTV Push: Jack Garratt

Objavljeno 01.02.2016. 00:00h Izvor slike: Universalmusic.rs
Jack Garratt je momak koji definitivno zaslužuje vašu pažnju. I upravo zato ga je MTV odabrao za februarskog Push izvođača. On će vam se predstaviti novim singlom „Worry“, pesmom kojom je započeo svoje muzičko putovanje pre nešto više od godinu dana.

Jack Garratt je prepoznatljiv po svojim pažljivo biranim beatovima, gitarskim rifovima, snažnim stihovima i vokalu, a u kombinaciji različitih žanrova poput roka, fanka, daba, i džeza.

Sve to, u savršenim proporcijama, izmešano je u pesmi „Worry“koja je našla svoje mesto na njegovom debitantskom EP izdanju „Remnants“ iz 2014. godine.

Svojevremeno je poznati radijski voditelj Zane Lowe uvrstio „Worry“ na BBC Radio 1 Next Hype listu, a Garratt može da se pohvali i brojnim drugim priznanjima među kojima su titula BBC Sound of 2016, zatim osvajanje BRITs Critics Choice Award priznanja, kao i BBC Introducing Award u decembru prošle godine.

Foto: Universal.rs

Inače, Jack je poreklom iz jugoistočne Engleske i okružen je muzikom i instrumentima još od malena. Svira gitaru, bas, klavir, bubanj, mandolinu, ukulele i trombon.

Prvu muzičku kompoziciju je napisao još sa dvanaest godina, a sa prvom napisanom pesmom, s trinaest godina, je nastupao na dečjoj Evroviziji gde je završio u finalu, i baš taj događaj navodi kao inspiraciju za bolje pisanje i sviranje.

Prošle godine u Velikoj Britaniji i SAD-u je rasprodao svaki nastup na kom je bio glavni izvođač, a u korist mu idu i jednako zanimljivi nastupi, koje kao neverovatno samopouzdan multiinstrumentalista odrađuje u potpunosti sam. A kako i ne bi bio siguran u sebe kada ima pesmu kao što je „Worry“ koju u februaru slušate kao MTV Push numeru.

Izlazak njegovog dugo iščekivanog debitantskog studijskog izdanja „Phase“ planiran je za drugu polovinu februara, a ukoliko ste nestrpljivi da čujete šta je ovaj talentovani Britanac spremio, klinkite na Pre-Order opciju na servisu Google Play.

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Push: Halsey

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi moglo da se kaže da će se muzička godina poznavati po januarskom MTV Push izvođaču!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: