• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #604
  • Još kasnije 17.10H Teen Mom 2 S. 7 Backstage Pass

MTVTV / MTV Push

MTV Push: Lukas Graham
MTV Push
MTVTV

MTV Push: Lukas Graham

Objavljeno 01.05.2016. 00:00h Izvor slike: Promo / universalmusic.rs
Pesmu „7 Years“ teško da do sada niste čuli na MTV kanalu, radio stanicama ili u supermarketu. Pesma je hit i svuda je puštaju, a u maju će, zajedno sa „Mama Said“, biti MTV Push numera.

Bend Lukas Graham predvodi  27-godišnji pevač i autor Lukas Graham Frochhammer, po kojem je sastav i dobio ime. Svoj zvuk nazivaju „ghetto pop“ i predstavlja kombinaciju soula, funka, hiphopa i popa. Album prvenac objavili su 2012, a krajem prošle godine i drugi album na kojem se nalaze ove dve pesme.

Pesma „7 Years“ je emotivna numera u kojoj se 27-godišnji Lukas priseća svog detinjstva, nadanja i snova i zamišlja kako će mu život izgledati kad bude imao 60 godina. „To je pesma o odrastanju. Dolazim do zaključka da je biti otac najvažnija stvar u životu. Moj najveći san je da ne postanem neki matori, negativni lik, već da prijatelji moje dece kažu da sam super otac. Baš kao što je moj bio.“

Za ovu pesmu su urađena dva spota, jedan je sastavljen od porodičnih fotografija, a drugi je snimljen u Los Angelesu i Christianii, čuvenom predgađu Kopenhagena, mestu u kojem su momci iz benda rođeni i odrasli i koje ima veliki uticaj na njihov život. Ovaj deo danske prestonice je nastao ’70 godina prošlog veka i broji oko 800 stanovnika koji žive po zasebnim zakonima od ostatka zemlje. Christiania je poznata kao utopijska enklava naseljena ljudima slobodnog duha i specifičnog životnog stila i društvenog uređenja, a Lukasovi roditelji su bili jedni od stanovnika.

Druga pesma koja je izabrana za MTV Push numeru je „Mama Said“. Ona počinje pevanjem dečijeg hora i veselom melodijom, ali nosi snažnu intimnu poruku. Bez obzira na tematiku ovih pesama, njihove melodije teraju mase da mašu rukama u vazduhu, da se njišu i pevaju u glas.

Bend Lukas Graham je pažnju publike u rodnoj Danskoj privukao sa prvim albumom i singlovima „Drunk In The Morning“ i „Better Than Yourself“. Pored Lukasa Grahama, pevača, bend još čine bubnjar Mark Falgren, basista Magnus Larsson i Kasper Daugaard koji svira klavijature.

Inspiraciju za muziku koju stvaraju nalaze u brojnim stilovima i izvođačima, od Dr Drea, preko irskih folk pesama, pa do grupa The Beatles, The Rolling Stones, The Prodigy, Gregoryja Isaacsa, Jamesa Browna, Ala Greena.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTVTV

MTV Push: Dua Lipa

April na MTV kanalu obeležiće pesma “Be The One” koju izvodi mlada pevačica Dua Lipa, nova MTV Push Zvezda.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: