• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 02.40H Music Non Stop
  • Kasnije 06.10H Morning Mix
  • Još kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now

Vesti

10 najbesmislenijih promena imena u istoriji muzike (Getty Images)
Jay Z
Vesti

10 najbesmislenijih promena imena u istoriji muzike

Objavljeno 01.04.2017. 09:00h Izvor slike: Getty Images
Lakše ćete izbrojati albume koje je snimio nego sva njegova stara i nova imena. ko je on? Nažalost, samo jedan od mnogih.

Ponekad promena umetničkog imena može pozitivno uticati na karijeru muzičara, postati važan deo istorije nekog pevača ili grupe i biti ispraćena prigodnim, svežim zvukom (kao što je slučaj sa Princeom i Bowiejem). Katkad je promena nužna, ukoliko je u pitanju sudska tužba ili ako se otkrije da neki bend već nosi isti naziv (Longview i Brother). Nažalost, postoje i potpuno besmisleni slučajevi zbog kojih uvek iznova hvatamo za glavu i pitamo "ZAŠTO?!"

The B-52’s - The B-52s

Američkom new wave bendu osnovanom 1976. bile su potrebne svega 32 godine kako bi se 2008. konačno rešili tog, po svim pravilima suvišnog, apostrofa u svom nazivu. Stvarno? S obzirom na to da su čekali tri decenije, mogli su  da pričekaju još toliko, sigurni smo da im niko ne bi zamerio.

Hoobustank - Hoobastank

Kalifornijski nu-metalci Hoobastank bili su Hoobustank kada su 1998. objavili svoj debi album "They Sure Don’t Make Basketball Shorts Like They Used To" i zaključili kako će njihovo ime "jednostavno zvučati bolje" ako zamene jedan samoglasnik drugim. Nismo baš sigurni koliko im je to pomoglo, ali dobro...

via GIPHY

Jay-Z - Jay Z

Niko nije siguran kada je Jayevo Z tačno izgubilo svoju crticu. Ovu sitnicu prvi je primetio i na Twitteru objavio Billboardov urednik Joe Levy 2013. Iste godine Jay je objavio album "Magna Carta Holy Grail" čiji omot nije pripomogao odgonetanju zagonetke. Sve dok se nije oglasila Jayeva publicistkinja Jana Fleishmann, koja je kratko i jasno zaključila: "Čoveče... Ne koristimo crticu još od 2010." Oooook...

A New Found Glory - New Found Glory

Da bude jasno - nije reč o samo nekom tamo, jednom od mnogih NFG, već jednom i jedinom, New Found Glory. Dobro da su nam to razjasnili, odmah nam je lakše.

via GIPHY

Godspeed You Black Emperor! - Godspeed You! Black Emperor

Post-rock antagonisti Godspeed imaju nezgodnu naviku poigravanja sa svojim fanovima i medijima. Odbijaju da se fotografišu, retko daju intervjue (a kada ih daju, oni se uglavnom pretvaraju u predavanja protiv kapitalizma) i navodno prozivaju sve koji prilikom kupovine njihovog albuma upotrebljavaju kreditne kartice nazivajući iz "izdajicama njihovog etosa". Upravo zato se niko i nije preterano iznenadio kada su 2002, neposredno pre izdavanja trećeg studijskog albuma "Yanqui U.X.O.", vratili znak uzvika u svoj naziv dve reči unazad.

DJ Jazzy Jeff - Jazzy Jeff

Kolega Willa Smitha je iz svog imena izbacio "DJ" 1993. kada su on i The Fresh Prince objavili svoj poslednji studijski album, "Code Red". Logično je zaključiti kako je Jazzy za potrebe snimanja napustio DJ pult i počeo da repuje ili možda svira neki instrument, zar ne? Ne. I dalje je ostao samo DJ.

via GIPHY

Panic! At The Disco - Panic At The Disco

Bend Panic At The Disco su odlučili da se reše znaka uzvika u svom nazivu nedugo pre no što su objavili svoj drugi album. Hmm, zar ne bi bilo jednostavnije reč "panika" zameniti nečim umerenijim i primerenijim. Relativno je mirno u disku? Ok, ne, ali i dalje... zašto?!

via GIPHY

Die Ärzte - Die Ärzte

Slavni berlinski punk-rockeri 2003. su na svoje "Ä" dodali još jednu tačkicu koja simblizuje trojicu članova benda. Voleli bismo da to nekako možemo da vam napišemo, ali na tastaturi jednostavno ne postoji takav znak. Kao ni u nemačkom jeziku, doduše...

Brian McFadden - Bryan McFadden - Brian McFadden

Brian, koji se proslavio kao deo irskog boy banda Westlife, promenio je ime kako bi mu se bilo lakše da potpisuje autograme. Nakon što je napustio bend Bryan je ponovo postao Brian, valjda zato što se broj "lovaca na autograme" značajno smanjio.

Puff Daddy - Puff, pa Puffy, zatim P Diddy, onda Diddy i na kraju Sean John

I tako, došli smo i do zvezde sa kojom smo i započeli, one koja je promenila više naziva (šest) nego što je izdala solo albuma (pet)! Je li to to, gospodine Combs, ili treba da se spremoamo na novo iznenađenje?

via GIPHY

Izvor: NME

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

MTV PUSH: Julia Michaels

Postoje umetnici koji su predodređeni da budu zvezde – jedna od njih je, bez sumnje, Julia Michaels.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: