• Sada Top 10@10
  • Sledeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H City Break Zagreb 101

Vesti

10 najdepresivnijih pesama svih vremena (Getty Images)
Frank Ocean
Vesti

10 najdepresivnijih pesama svih vremena

Objavljeno 15.04.2017. 09:00h Izvor slike: Getty Images
Jer su nam ponekad potrebne upravo takve...

10. Glasvegas – "Daddy's Gone"

Debi singl kojom se ovaj indie bend iz Škotske predstavio publici bila je pesma o ocu koji je napustio svoje dete. "Forget your dad / He's gone," peva James Allen, a ako se pitate može li depresivnije od toga, odmah ćemo vam odgovoriti - može, strpite se, tek smo na desetom mestu ove melanholične liste.

9. Robyn – "Dancing On My Own"

Da li vam se ikada dogodilo da iz sve snage nastojite da impresionirate voljenu osobu, koja ostaje hladna na sve vaše pokušajte? Ako je odgovor potvrdan, onda ćete shvatiti i ovu depresivnu pjesmu. Za razliku od dotičnog mladića o kojem Robyn peva, našu je pažnju privukla i nikako ne možemo da je ignorišemo.

8. Bone Thugs-N-Harmony – "Tha Crossroads"

Hip-hop, složićete se, nije najveseliji muzički pravac koji ste čuli, a ova bi pesma definitivno odnela pobedu u izboru za najdepresivniju iz tog žanra. "Tha Crossroads" je, naime, posvećena preminulom reperu (i mentoru grupe) Eazy-E-u, koji je svojevremeno bio u bendu s Dr. Dreom i Ice Cubeom.

7. Peter Gabriel – "Mercy Street"

Manje poznata činjenica o Peteru Gabrielu je da je muzičar inspiraciju za svoje tekstove često crpeo iz dela američke pesnikinje Anne Sexton. U savršeno produciranoj pesmi progovara upravo o njenim emotivnim previranjima i tragičnom kraju. Ako vam na prvo slušanje ne bude jasno o čemu govorimo, poslušajte opet - i opet - i opet - suze će same krenuti.

6. Frank Ocean – "Swim Good"

Koliko će puta junaku ovog singla srce biti slomljeno pri nego što odluči da digne ruke od svega? Lik kojega je Frank Ocean opevao na kraju zaista uspeva da pobegne od samog sebe. Nažalost, u ovom slučaju njegov jedini izlaz je upravo tragična smrt.

5. Bruce Springsteen – "The River"

Prolazi nas jeza od veštine kojom Springsteen u "The River" opisuje krah svojih snova i iluzija. Slušalac i sam postaje deo noćne more kroz koju muzičar prolazi u snažnoj i mračnoj rock'n'roll baladi.

4. Lou Reed – "The Kids"

Producent Bob Ezrin je navodno rekao svojoj deci da ih je majka napustila kako bi za potrebe ove pesme snimio njihove očajne uzvike. Verujte nam, dugo nakon slušanja Lou Reedovog hita u glavi će vam odzvanjati to prestravljeno dečje "Mommy!"

3. The Smiths - "This Night Has Opened My Eyes"

Ljubitelji tugaljive muzike zasigurno su upoznati sa Morrisseyevim likom, radom i delom. Ali, ukoliko su The Smiths ipak nekako uspeli da vam promaknu, bacite se na slušanje, a počnite upravo jednom od njihovih najdepresivnijih pesama, "This Night Has Opened My Eyes".

2. Joy Division - "Love Will Tear Us Apart"

"Love Will Tear Us Apart" je, praktično, oproštajno pismo u formi pesme. Nije ni čudno da se upravo te reči nalaze na nadgrobnoj ploči frontmena benda, Iana Curtisa. Prilično depresivno, zar ne?

1. Johnny Cash - "Hurt"

Ova mračna pesma benda Nine Inch Nails postala je još tužnija u obradi Johnnyja Casha iz 2002. Da, legendarni pevač joj je definitivno udahnuo ono nešto - ono što ju je dovelo na sam vrh ove liste najdepresivnijih pesama ikada.

Izvor: NME

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Evo kakav će biti iPhone 8

Procurili detalji!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: