• Sada Jukebox
  • Sledeće 12.00H 3 From 1
  • Kasnije 12.10H Top 20
  • Još kasnije 13.40H 3 From 1

Vesti

10 pesama za sve devojke koje znaju šta žele (Getty Images)
Beyonce
Vesti

10 pesama za sve devojke koje znaju šta žele

Objavljeno 11.03.2017. 09:00h Izvor slike: Getty Images
Od Beyonce do J.Lo, ove snažne žene svojom muzikom prenose podjednako snažne poruke.

Osmi mart je možda prošao ali žene, svaki dan je ionako naš! Ipak, u "muškom svetu" u kojem živimo svaka od nas ponekad se oseti malodušno i tada nam dobro dođe nešto da nam ulije tu dodatnu, preko potrebnu dozu samopouzdanja. Od klasičnih Queen Bey himni do živahnih pesmica koje nam daju snagu da izguramo dan, muzika je svakako jedan od načina da se ponovo osetimo kao jake žene, što i jesmo. Pogledajte naše #girlpower predloge koji će vam dati vetar u leđa potreban daostvarite sve što želite.

1. "Run The World (Girls)", Beyonce

Ova pjesma svakako je jedna od onih koju je dobro poslušati s vremena na vreme. Samouverenost level - high, jer budućnost ionako pripada ženama, a niko to ne zna bolje od kraljice Beyonce.

2. "National Anthem", Lana Del Rey

Uvodni akordi "National Anthem" zvuče više kao simfonija za orkestar, a manje kao pop pjesma, i tako ovu stvar čine jednom od uverljivo najboljih pevačicinih hitova. Lana proglašava samu sebe nacionalnom himnom, a mi mislimo da nam je time rekla sve što treba da čujemo.

3. "That’s My Girl", Fifth Harmony

Uz ovu energičnu interprataciju sa svojim drugaricama plesaćete celu noć. "You've been down before / You’ve been hurt before / You got up before / You’ll be good to go, good to go", pevaju devojke, motivišući vas da se za sebe zauzmete jače nego ikada pre. Da bi se dodatno "podstakle", svakako pogledajte i prateći spot.

4. "Ain’t Your Mama", Jennifer Lopez

J.Lo u "Ain't Your Mama" diže glas protiv zastarelih rodnih stereotipa koji nam se danas još uvek i tek kako nameću. Brzi ritam i stihovi poput "I’m too good for that", daće vam snagu da kažete "ne". Ili "da", ako VI tako želite"

5. "Girl on Fire", Alicia Keys

Znate šta želite - da pojačate zvuk na najglasnije moguće i pridružite se Alicii iz pevanju iz sveg glasa. Samo napred, mi vas sigurno zbog toga nećemo osuditi.

6. "Bravado", Lorde

"I’m thinking glory / Lick my lips, toss my hair / And send a smile over / And the story’s brand new / I can take it from here, / I’ll find my own bravado," bezvremenske su reči kojima vas Lorde motiviše da u sebi pronađete svoj "bravado".

7. "Love Myself", Hailee Steinfeld

Naučno je dokazano, nemoguće je da ne zaplešete uz ovu pesmu. Šalimo se, ali energični beat i tekst kojim Hailee promoviše zdravu zaljubljenost u sebe svaki put će vas podići na noge.

8. "Rise", Solange Knowles

"Wake up and rise" poruka je koju bi svaka devojka trebalo da napiše pored ogledala, tako da je dočeka svako jutro. Pesma je možda lagana, a melodija nežna, no i tek kako nas podstiče da živimo punim plućima, a ne samo preživljavamo (čemu smo često sklone, zar ne?).
9. "Nothing Else Matters", Little Mix

Iako to često zaboravljamo, naše najbolje prijateljice spadaju visoko na listu prioriteta. Himna ženske solidarnosti i ljubavi šalje snažnu poruku: "Nothing else matters like us / Nothing else matters like love."

10. "Nasty", Janet Jackson

Iskreno, kakva bi ovo playlista bila bez jedne od najvećih himni svih snažnih devojaka: pesme "Nasty" Janet Jackson. Jednom zauvek recite zbogom opasnim momcima (koji jedu "nasty food" i voze "nasty car") i shvatite da ste vredne prave ljubavi, nekoga ko vas zaista zaslužuje.

Izvor: Teen Vogue

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Sahrana Georgea Michaela obavijena velom tajne

Porodica ne želi da otkriva detalje o tome gde će i kada biti sahranjen George Michael.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: