• Sada Jukebox
  • Sledeće 12.00H 3 From 1
  • Kasnije 12.10H Domacica
  • Još kasnije 13.40H 3 From 1

Vesti

7 zlatnih pravila uspeha u pop muzici (Getty Images)
Taylor Swift
Vesti

7 zlatnih pravila uspeha u pop muzici

Objavljeno 19.06.2016. 15:15h Izvor slike: Getty Images
Još uvek držite poster Lady Gage na zidu iznad kreveta i maštate da odeveni samo u šljokice pevate pred hiljade i hiljade očaranih fanova? Ovaj tekst je za vas!

Pravila uspeha u pop glazbi su neverovatno razumljiva - i u isto vreme toliko nejasna da bi odmah trebalo da ih odbacite. U to ime donosimo vam kratki vodič za postizanje pop savršenstva, koji nakon čitanja možete slobodno da zaboravite, jer pravila nema! A šta je više rock'n'roll od toga?!

1. UVEK BUDITE VERODOSTOJNI / NIKADA NEMOJTE BITI VERODOSTOJNI

Pop zvezde bi trebalo da imaju besprekoran muzički ukus i daju nam svima do znanja koliko dobro poznaju istoriju muzike.
Naravno, budući da pravila nema, nastup Lady Gage u čast Davida Bowieja na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada izazvao je ogromno negodovanje.

via GIPHY

Svi su prestali da simpatišu Charlieja Simpsona nakon što je ostavio Busted jer su bili previše živahni. Niko ne želi da čuje od Zayna Malika kako smo svi idioti jer kupujemo muziku koju prodaje već godinama. Zaključak? Kredibilitet, zajedno sa cipelama, ostavite ispred vrata.

2. BUDITE FABRIKA HITOVA / BUDITE ČUDO S JEDNIM JEDINIM HITOM
Ultimativno pop postignuće jest da svaka pesma koju objavite postane hit kojim nas dave na radio stanicama i koji osvaja prva mesta top lista. Ovo je ključno pravilo uspeha, bilo da je reč o timu iz pozadine poput Stocka, Aitkena i Watermana, solo zvezdama kao što su Lady Gaga, Ed Sheeran i Katy Perrx, ili bivšim pop princezama koje su vremenom počele da pišu tekstove za druge poput Cathy Dennis i Betty Boo.

via GIPHY

OSIM što su neke od najupečtljavijih pesama svih vremena došle od "nekih levih" izvođača za koje nismo čuli ni pre ni posle! Sećate li se "Barbie Girl"? A sećate li se još neke pesme benda Aqua? Ako da - svaka čast, vi ste fan!

3. ŠIRITE VAŽNU PORUKU / ZABORAVITE NA PORUKE
Važno je da svoju popularnost upotrebite kako biste činili dobra dela. S ovime na umu, Lady Gaga i Gwen Stefani u svet su poslale poruku mira, pozitivnosti, solidarnosti i prihvatanja.
Osim što bi svrha pop muzke trebalo da bude užitak za čula - i samo to. Zato, dok se zalažete za okolinu ili rušite patrijarhat, ne zaboravite da proverite da li je neko pustio pse napolju i učinite to, naravno, gangnam stilom!

via GIPHY

4. BUDITE SAVREMENI / BUDITE RETRO
Važna stvar kod pop muzike jest da je savremena, aktuelna, sada i ovde! Pesma će možda biti važna i slušana samo određene godine, meseca ili nedelje, ali predstavljaće taj delić trenutka za sva vremena. 

Osim što je podjednako važno da budete retro! Amy Winehouse vrlo je dobro znala ovu činjenicu. Adele i njez cat's eye make-up dobro znaju ovu činjenicu.

via GIPHY

5. STALNO SE MENJAJTE / NIKADA SE NEMOJTE PROMENITI
U pop muzici veoma je  važno da se stalno menjate, prilagođavate i budete uvek u korak sa aktuelnom modom i vremenom. Bowie, Madonna, Blur, The Beatles - svi su oni to znali ili još uvek znaju. Menjajte frizuru, garderobu, stil, zvuk, prijatelje i stav u skaldu sa dobom dana ili godine. Budite sve i ništa!

via GIPHY

Takođe, budite potpuno pouzdani. Ne dopustite da se u vama nazre i trunčica buntovnosti. Sumnjamo da je Ed Sheeran ikada promašio zakazano vreme kod zubara. Jedino što su momci iz benda Take That menjali jesu - članovi.
6. BUDITE SPONTANI / PLANIRAJTE SVE
Uzbudljivo je kada Beyonce objavi album bez najave i upozorenja. Totalni gubitak kontrole! Album koji ste čekali jesecima odjednom je vaš! Sama Queen Bey veoma je opuštena i na dan objavljivanja albuma na svoj Instagram profil postavljala je slike veganskih kolačića.

via GIPHY

Naravno, ovakva impulsivnost zahteva mesece i godine planiranja, a video albumi sigurno ne nastaju preko noći. Savetujemo vam da provedete minimalno dve godine planirajući svoju spontanost.

7. BUDITE ODANI SVOJIM PRIJATELJIMA / BUDITE SOLO IGRAČ

via GIPHY

Taylor Swift zna sve o tome kako naći i zadržati prijatelje i odličan je primer svim svojim fanovima. Lorde, Selena Gomez i Ellie Goulding zauzimaju posebna mesta u njezinom srcu. A ako kažete Tay da je njena zadnjica premala (da, Diplo, na tebe mislimo), Lorde će svima objaviti kako je vaš penis još manji. Osim što je nemati nikoga s kim bi vas povezali takođe idealno, jer kad je puklo prijateljstvo između Taylor i Katy Perry, a potom i Nicki Minaj, stvari su postale prilično ružne. I šta sad? Samo pozitivno.

Sve je to rock'n'roll, baby!

Izvor: DigitalSpy

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Taylor Swift ostavila Calvina Harrisa preko telefona?

Baš kao što je Joe Jonas uradio njoj...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: