• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 08.10H 3 From 1
  • Kasnije 08.20H Catfish: The Tv Show #418
  • Još kasnije 09.10H Just Tattoo Of Us #103

Vesti

Camila Cabello: SAD su izgradili imigranti (Getty Images)
Camila Cabello
Vesti

Camila Cabello: SAD su izgradili imigranti

Objavljeno 16.09.2016. 11:05h Izvor slike: Getty Images
Mlada pop zvezda napisala je esej koji je potresao američku javnost.

Camila Cabello danas je muzička superzvezda koja svet osvaja sa svojom grupom Fifth Harmony, ali njeni počeci bili su prilično teški.

Rođena je pre 19 godina u Havani, na Kubi. O svom odrastanju rastrzanom između Kube, odakle je njena majka, i Meksika gde je rođen njen otac, Camila je prvi put progovorila u eseju koji je napisala za Pop Sugar.

„Živeli smo malo u vreloj Havani, malo u betonskoj džungli Meksiko Sitija“, otkrila je Camila navodeći kako se stalno selila iz jednog mesta u drugo i nazad. Kada je napunila sedam godina, sa majkom je ilegalno prešla granicu SAD.

„Idemo u Diznilend - to mi je rekla mama dok smo prelazile granicu. Spakovala mi je mali ranac sa mojim Winnie the Pooh dnevnikom i jednu lutku i prešle smo granicu, dok se lik mog oca gubio negde u daljini za nama.“

Tek godinu i po dana kasnije otac im se pridružio u Majamiju. Njena mama morala je da odustane od svoje karijere u arhitekturi jer nijedna diploma koju je stekla na Kubi nije važila u SAD. Morala je da nauči engleski i radi u prodavnici.

„Imigranti imaju jednu zajedničku stvar - glad. Ne mislim na to doslovno, iako je i to tačno, već više kao na metaforu. Glad za tim da uradite i ono nemoguće iako nemate izbora, jer ste prevalili toliki put, jer znate šta je borba i nijednu priliku koja vam se ukaže nećete uzeti zdravo za gotovo.“

Ta glad motivisala ju je i tokom takmičenja na X Factoru, gde se Fifth Harmony ekipa prvi put okupila.

„U porodici sam naučila da ako vredno radiš i nešto zaista želiš, onda možeš da uradiš i nemoguće“, objasnila je ona. „Ponosna sam što imam kubansko-meksičko poreklo. Ovu zemlju su izgradili imigranti. Ljudi koji su bili dovoljno ponosni da krenu sve ispočetka“, napisala je Camila.

„Mi nismo neustrašivi, mi samo imamo snove koji su veći od naših strahova. Mi skačemo. Mi trčimo. Mi plivamo. Mi pomeramo planine. Mi radimo sve što treba da se uradimo.“

Bravo Camila!

Izvor: Pop Sugar

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Adele 90% svoje karijere duguje drugoj zvezdi

Pitate se ko je to? Evo odgovora...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: