• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 08.10H 3 From 1
  • Kasnije 08.20H Catfish: The Tv Show #608
  • Još kasnije 09.10H Teen Mom 2 S. 9 Check Up With Dr. Drew Part 1

Vesti

Ekipa pariskog superkluba Concrete se vraća na EXIT 9. jula (Exit Festival Promo/Antigone)
Exit festival
Vesti

Ekipa pariskog superkluba Concrete se vraća na EXIT 9. jula

Objavljeno 06.04.2017. 13:40h Izvor slike: Exit Festival Promo/Antigone
Posle ubitačne postave briselskog kluba Fuse, na No Sleep Novi Sad, kultnu binu EXIT festivala, u nedelju, 9. jula stiže novi tim čuvenog pariskog kluba Concrete! 

Nakon što su Parižani prošle godine u "izvidnicu" došli u četvoročlanom sastavu, ovog leta se galska ekspedicija vraća u duplo većem broju, željna da rov ispred sebe ponovo pretvori u najpoznatiji brod na Seni! Tim "Grada svetlosti" u veoma intenzivnom finalu predvodiće njihov vodeći tandem Antigone i Francois X, koje naša publika odlično poznaje po furioznim setovima na tvrđavi, a ove godine svoje prvo EXIT iskustvo doživeće i njihove ostale vedete, kao što su iskusni selektorski duo Behzad & Amarou, te trojica "live" majstora u velikom usponu Ben Vedren, Leo Pol i Sweely. Specijalno za ovu noć, takođe u "live" izdanju, gost večeri biće hvaljeni pariski maestro Voiski!

Svedočiti jutarnjem tročasovnom "back2back" setu najpoznatijeg tehno dvojca iz Pariza u samoj završnici Exita, u današnje vreme je privilegija ravna gledanju ranih zajedničkih nastupa Klocka i Dettmanna! Nakon što su se dokazali kao Concrete rezidenti, Antigone i Francois X su munjevito zauzeli neke od najboljih pozicija na svetskim festivalima, a već godinama su redovni gosti klubova kao što su Berghain, Fuse, Corsica Studios, Spazio 900 i brojnih drugih među kojima je i naš Drugstore. Njihov izuzetno savremen tehno zvuk nalazi se u katalogu etiketa kao što su Dettmannov MDR, glazgovska Soma, popularni Token i Pole Group, te današnji stubovi pariske scene Deeply Rooted od DJ Deepa, Construct Re-Form od Zadiga, te njegov lični Dement3d i naravno, Concrete Music!

Još jedan od svega nekoliko ljudi koji su u potpunosti oživeli francusku, ali i svetsku tehno scenu je i hvaljeni producent Voiski koji se proslavio sa izuzetnim "live" nastupima, te kao član misterioznog dueta Polar Intertia. Njegov futuristični zvuk izdaju L.I.E.S, Dekmantel UFO, Russian Torrent Versions, Construct Re-Form ili Dement3d, dok su njegove nastupe gledali fanovi na svim kontinentima osim Antartika. Pored svog omiljenog kluba Concrete, redovno se vraća u Berghain, Fabric, Fuse, Grelle Forelle, Bassiani, ali i naš proslavljeni 20/44. Ovog leta, pariski maestro na svoju izuzetnu listu festivala konačno dodaje i EXIT!

Dok je Pariz budio tehno scenu cele Evrope, sa Concretovih paluba paralelno je zasvirao i ceo niz novih house talenata koji su se poput kolega iz Čikaga i Detroita, okružili semplerima i ritam mašinama, a onda sa njima krenuli i da nastupaju uživo. Prvi među trojicom "live" majstora je sertifikovani Ableton Live trener Ben Vedren, čija je postavka opreme urađena specijalno za setove koji pružaju maksimalnu slobodu i mogućnost da stvara muziku na licu mesta! Vedrenu kao producentu veruju njegov najbliži saradnik čikaška legenda Chez Damier, ali i ikona detroitskog tehna Carl Craig koji mu je poverio klasik "Bug in the BassBin" za remiks na njegovoj čuvenoj etiketi Planet E. Benovu muziku vrte Ricardo, Nina, Rhadoo, Raresh, Wink i brojni drugi, dok njegove nastupe su već upisali Nuits Sonores, Trouw, Tresor, Rex i drugi. Sa njim dolazi i sve zapaženiji Leo Pol, čiji je singl pod nazivom "You Got the Funk", objavljen bez potpisanog umetnika, počeo da se broji u milionima YouTube pregleda, a sama ploča štampana u veoma limitiranom broju na online berzi već dostiže stotine evra.

Pored rezidenture u Concretu i nastupa širom Francuske, Leo iza sebe ima nedavne nastupe u londonskom megaklubu Printworks i berlinskom Watergateu, a nedavno je pokrenuo i novu etiketu Ille. Najmlađi od ove grupe vunderkinda i najnovije otkriće Concrete tima svakako je Sweely, skejter sa pariskih ulica čiji je talenat za vrhunsku house muziku besmisleno raskošan i garantuje mu vrtoglav uspon u svega par narednih godina.

Ipak, po mnogima pravo "tajno oružje" kluba Concrete je njihov tandem geto selektora Behzad & Amarou, čiji univerzalni setovi sa lakoćom krstare između hausa i tehna. Godine provedene u prodavnicama ploča, kako ispred, tako i iza kase, te njihov šarm, telepatska povezanost i krajnje istinita ljubav prema muzici, a prevashodno prema vinilu, već im je osigurala status istinskih legendi pariskog klabinga i donela gostovanja u klubovima Tresor, Rex, Oval Space, Le Sucre, ali i poziv Nine Kraviz za nastup na njenoj žurki na Sonaru!

Concrete - simbol Pariza i nova evropska institucija!

Kada je Resident Advisor letos uvrstio Concrete među 12 najboljih svetskih klubova, za njihovu unikatnu priču stavio je naslov: "Kako je Pariz vratio svoj gruv". Nastao je spontano, iz jedva-legalnih rejvova na raznim lokacijama od kojih je, posle jedne racije, finalna odluka pala na gabaritnu baržu sa tri palube, usidrenu u centru Pariza. Posle pet godina velikog uspona na svetskoj sceni, ove godine je gradonačelnica Pariza lično podržala 24-časovnu dozvolu za rad kluba čime je Concrete proglašen institucijom od značaja za ceo "grad svetlosti"!

No Sleep Novi Sad bina i ove godine će svake noći na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeći klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44, ove godine, pored pariskog kluba Concrete, na spisku smo i za Sub Club iz Glazgova, Fuse iz Brisela i londonski tandem Avant Garde i Corsica Studios. Lista izvođača za preostale dve noći biće uskoro objavljena, a nakon Beograda, Barselone i Beča, ove godine nas očekuju novi No Sleep događaji u Londonu, Briselu i Glazgovu, ali i nedavno objavljeno morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu!

Exit Festival Promo/Concrete

Foto: Exit Festival/Promo

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Glumac i komičar Adam Devine vodiće 2017 MTV Movie & TV Awards

Dodela će se održati 7. maja u Los Anđelesu...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: