Vesti

Freestyle veterani o BiH finalu Red Bull RapLike (Red Bull Promo/Sulejman Omerbašić)
Red Bull RapLika
Vesti

Freestyle veterani o BiH finalu Red Bull RapLike

Objavljeno 21.04.2017. 14:25h Izvor slike: Red Bull Promo/Sulejman Omerbašić
BiH finale Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u hip hop improvizaciji, zakazano je za petak 21. aprila u sarajevskom klubu The Loft.

Osam najboljih freestyle MC-ijeva u BiH boriće se za prolazak u regionalno finale, a u ulozi sudija i DJ-eva na takmičenju će se naći veterani ove vrste hip hop nadmetanja u našoj zemlji.

Doe, Arot, Noti Limun, Normala, MC Nuha, Traka MC, Perla, Chipppa: ovo su MC-ijevi koje je žiri odabrao između prijava pristiglih na www.redbullraplika.com i koji će se u petak 21. aprila, u sarajevskom klubu The Loft, u bh. finalu Red Bull RapLike 2017 boriti za naslov najboljeg bh. freestylera i mesto u regionalnom finalu. Oni dolaze iz cele BiH, od Širokog Brijega do Bihaća, od Tuzle do Sarajeva.

Izvučeni su parovi za BiH finale. Ko su vaši favoriti? #redbullraplika

A post shared by Frenkie (@frenkie.official) on Apr 17, 2017 at 1:36am PDT

Nema sumnje da će u sarajevskom klubu The Loft sutra veče biti žestoko, da će sevati duhovite rime i oštri punchlineovi. Zadatak ocenjivanja verbalnog umeća MC-ijeva pripao je žiriju koji čine Shtela, prof. sterMa i Frenkie. Domaćin večeri je DJ Soul, a za muziku je zadužen DJ dvojac Insani u Membrani, iza čijeg se imena kriju poznati reper Kontra i producent Merakoon.

Zanimljivo je da su svi oni na ovaj ili onaj način bili deo Red Bull MC Battlea, freestyle takmičenja koje se u BiH i regionu održavalo 2010-2012. godine, i koje predstavlja preteču Red Bull RapLike. Neki su bili u žiriju, neki se takmičili - poput Kontre ili dvostrukog prvaka sterMe, a danas su etablirana imena na hip hop sceni.

U videu pogledajte šta Kontra, prof. sterMa, Merakoon i Shtela s ove vremenske distance kažu o svojim iskustvima sa takmičenja, kako im je ono pomoglo u karijeri, receptima za pobedu i još ponečemu zanimljivom, te kakve savete mogu dati mladim freestylerima.

Pobednik takmičenja u petak osvaja direktnu kartu za veliko finale, a žiri će oceniti ko od preostalih sedam učesnika ima „ono nešto“ i uručiti još jednu pozivnicu za regionalno finale. BiH finalom zaključuje se ciklus državnih kvalifikacija.

Nakon toga, preostaje još da žiri dodeli specijalnu pozivnicu jednom MC-iju iz ostalih zemalja regiona. Imena ostalih učesnika regionalnog finala već su poznata: Hrvatsku predstavljaju Sultan i Krljo, iz Srbije dolaze VeB i Samuraj Krek, a osmi učesnik je prošlogodišnji pobednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Dešavanje u klubu The Loft počinje u 21h, a ulaz je 5 KM, u šta je uključena konzumacija. Nakon takmičenja nastavlja after party, koji će trajati do ranih jutarnjih sati. Organizatori napominju da je broj mesta u klubu ograničen, tako da je savet za zainteresovane da u klub dođu već na otvaranju vrata u 21:00. 

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Dua Lipa snimila duet sa Miguelom

Evo kako zvuči pesma „Lost In Your Light“...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: