• Sada Clickbait #104
  • Sledeće 22.30H 3 From 1
  • Kasnije 22.40H Vidiots #110
  • Još kasnije 23.10H Ridiculousness #910

Vesti

Frenkie, Jala i Sokol u žiriju Red Bull RapLike (Promo / Red Bull RapLike)
Red Bull RapLike
Vesti

Frenkie, Jala i Sokol u žiriju Red Bull RapLike

Objavljeno 29.04.2016. 13:10h Izvor slike: Promo / Red Bull RapLike
U toku su prijave za Red Bull RapLiku, takmičenje u freestyle repovanju u kojem se takmičari u borbama jedan-na-jedan nadmeću u smišljanju rima na licu mesta.

Takmičenje je samo za repere iz Bosne i Hercegovine, a nastupe mladih bh. repera u finalu ocenjivaće žiri u sastavu: Frenkie, Jala i Vedran Sokol.

Red Bull RapLika je takmičenje u hip hop improvizaciji, u kojem je cilj suparnika savladati veštinom baratanja rečima. Pobednik je onaj ko osmisli duhovitije i inteligentnije rime „iz glave“ i originalnije odgovori na protivnikove reči. Reč je o MC battleu (borbi MC-jeva), nezaobilaznom delu hip hop kulture.

Prijave za takmičenje, samo za repere iz Bosne i Hercegovine, otvorene su do 11. maja, na web stranici www.redbullraplika.com. Način prijavljivanja je jednostavan: treba registrovati profil i potom na stranici web kamerom snimiti jednominutni video sa svojom rap improvizacijom.

Najbolja 32 od prijavljenih MC-ijeva iz Bosne i Hercegovine dobiće poziv za učešće u Državnom finalu 4. juna, gde će se boriti za laskavu titulu najboljeg bh. freestylera.

Tri člana žirija koji će na Državnom finalu ocenjivati njihove nastupe su Frenkie, Jala i Vedran Sokol.

Popularni bh. reper Frenkie već je nekoliko puta bio član žirija i host na takmičenjima Red Bull MC Battle 2010, 2011. i 2012, tako da mu ova uloga neće biti nimalo nepoznata.

Jasmin Fazlić a.k.a. Jala Brat je definitivno reperska zvezda u usponu. Blisko sarađuje sa reperom Bubom Corellijem, a uskoro sa bh. Eurosong timom putuje u Stokholm, gde će svoju zemlju predstavljati na izboru za pesmu Eurovizije.

Treći član žirija je Vedran Sokol, momak iz Osijeka koji stoji iza Rap Skillz – prve regionalne battle rap lige koja je umnogome doprinela popularizaciji ovog segmenta hip hop kulture na ovim prostorima.

Ovaj trojac će u Državnom finalu Red Bull RapLike odlučivati o pobednicima hip hop dvoboja i, na kraju, o osvajaču naslova najboljeg.

Do tada, MC-jevi svoje umeće improvizacije mogu brusiti u online borbama na web stranici www.redbullraplika.com. Na ovoj stranici se mogu boriti „u četiri oka“ sa drugim MC-jevima bilo kada, a svakog ponedeljka od 20 do 22h organizuju se i javni online turniri, u kojima pobednike borbi biraju posetioci web stranice.

Sve informacije i prijave na www.redbullraplika.com. Najnovije vesti i dešavanja možete pratiti na Facebook stranici takmičenja.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Čak je i Leonardo ponosan na onaj svoj selfi!

Znate onaj osećaj kada napravite odličan selfi i onda ste baš ponosni na sebe? E pa da, za to zna i Leonardo DiCaprio.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: