• Sada Music Non Stop
  • Sledeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vesti

Gagina "haljina od mesa" ide na sušenje (Franc Fernandez)
Vesti

Gagina "haljina od mesa" ide na sušenje

Objavljeno 27.09.2010. 00:25h Izvor slike: Franc Fernandez
Kontroverzni odevni predmet će biti "sačuvan za budućnost"...

Kako kaže Franc Fernandez, dizajner Gagine "haljine od mesa" koja je izazvala toliko reakcija i komentara posle ovogodišnjih dodela MTV VMA nagrada, ovaj kontroverzni odevni predmet će završiti - u sušionici. Za MTV News, dizajner je izjavio da će haljina "biti osušena, radije nego da se pusti da istruli", dok je za EOnline rekao da će haljina "proći kroz određeni proces" u kojem će postati hrana koju u severnoj americi zovu "jerky", a koja najviše podseća na ono što se u našem regionu zove "suvo meso".

"Haljina će na ovaj način biti 'arhivirana', hvala na pitanju" - dodaje Fernandez.

Gagini komentari po pitanju ovog odevnog predmeta su poznati - voditeljki Ellen DeGeneres je kazala da "nije ni u kom slučaju nameravala da uvredi vegetarijance ili vegane" i da je ona poznata kao "najtolerantnija osoba na svetu", ali i da je nošenje haljine vrsta protesta i "borbe za naša prava, koja će, ako ne ustanemo u njihovu zaštitu, biti onolika koliko imamo mesa na sopstvenim kostima".

"Ja nisam komad mesa." - zaključila je Gaga.

Lady Gaga je i na svom mitingu za prava članova gay populacije u SAD prethodnog ponedeljka pomenula "haljinu od mesa" u kontekstu političke borbe za jednaka prava za sve. Međutim, Fernandez upozorava Gagu da haljinu ne šalje na neke dobrotvorne aukcije i slične stvari:

"Ta haljina ne bi trebalo da se ponovo nosi. I, u budućnosti više neće biti "haljina od mesa". Ova je pravljena za jednu specifičnu priliku, i to je bilo to."

Časopis Guardian je u poznatoj Ripley zbirci "Verovali ili ne", iz koje decenijama zanimljivosti prenosi Politikin zabavnik, potražio i odgovor na to da li je i ranije nošena slična "garderoba". Tamo su pronašli da je zabeleženo da je "jednom" žena u Čikagu nosila haljinu od salame i slanine, a kao "ekspert" za ovu disciplinu se navodi kanadska umetnica Jana Sterbak, koja je do sada u svojim radovima više puta esperimentisala sa mesom kao garderobom i kao presvlakom za nameštaj...

Izvor: guardian.co.uk

Komentari

accika
accika
08.10.2010 16:41
hahaha GaGa glavna!!!!!
SomeoneElse^^
SomeoneElse^^
30.09.2010 19:56
bolesno =.=
RiRi is the best
RiRi is the best
27.09.2010 20:09
Cool :))))))))))))))

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

The Mothership Orchestra: video online

Sastav The Mothership Orchestra je izbacio spot za prvi singl sa njihovog debi albuma "Song For You" za pesmu "You're Amazing".

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: