• Sada Just Tattoo Of Us #106
  • Sledeće 22.00H 3 From 1
  • Kasnije 22.10H Party Zone

Vesti

Lady Gaga
Vesti

Hakovana Lady Gaga

Objavljeno 21.12.2011. 13:00h
Za sada nepoznati haker "nasamario" preko 100 000 "malih čudovišta"...

Kako javlja magazin Billboard, za sada nepoznati haker ili hakeri su uspeli da naprave priličnu štetu na Lady Gaga Facebook i Twitter profilima. Prvo se u ponedeljak, 19. decembra na Facebook stranci pevačice, koju prati preko 45 miliona njenih fanova, popularnih "malih čudovišta", pojavila ponuda koja kaže "Lady Gaga brendirani novi iPad će biti lansiran za tri dana! U narednih 72 sata poklanjamo po jedan primerak svim malim čudovištima - požurite i osigurajte ovaj specijalni Lady Gaga poklon za praznike! Samo sledite ovaj link."

Nešto kasnije, samo u kraćoj formi, ista poruka se pojavila i na servisu Twitter od strane nekoga ko se pretvarao da je Lady Gaga, a po podacima do kojih je došao BBC, preko 100 000 Gaginih fanova je ipak naselo na ovu očigledno nemoguću i prevarantsku ponudu, i na sajtu koji je navođen u linkovima ostavilo svoje lične podatke.

Kasnije u toku dana, Gaga, koja je očigledno ponovo preuzela kontrolu nad svojim profilima, poslala je Twitter poruku: "Tja. Sa hakovanjem je završeno! I u pravom trenutku - upravo krećem u Japan! Veoma sam uzbuđena što ću provesti praznike sa mojim tokijskim čudovištima!"

Menadžment pevačice za sada nije imao zvanične komentare o ovom napadu, a stručnjak za kompjutersku bezbednost Graham Cluley kaže da su veoma slični napadi zabeleženi i na profilima drugih umetnika, od kojih je spomenuo Nelly Furtado i Maroon 5. Ovakvi napadi su relativno jednostavni, i uglavnom se orijentišu ka naivnim i neiskusnim korisnicima - NIKO neće pokloniti 45 miliona iPadova...

Izvor: billboard.com

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Nova pesma za Nicki Minaj

Preslušajte "Stupid Hoe", još jednu pesmu sa nadolazećeg albuma "Pink Friday: Roman Reloaded"…

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: