• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 08.10H 3 From 1
  • Kasnije 08.20H Catfish: The Tv Show #608
  • Još kasnije 09.10H Teen Mom 2 S. 9 Check Up With Dr. Drew Part 1

Vesti / Intervju

MTV ti predstavlja STAMENA - balkanskog producenta svetskog glasa (Stamen Promo)
STAMEN
Intervju

MTV ti predstavlja STAMENA - balkanskog producenta svetskog glasa

Objavljeno 26.12.2016. 14:15h Izvor slike: Stamen Promo
Povodom izlaska novog singla "Freedom", razgovarali smo sa STAMENOM koji se sve više probija na svetskoj elektronskoj sceni...

Nemanji Stamenkoviću, poznatijem kao STAMEN, tek su 23 godine, a ovaj producent i DJ poreklom iz Srbije već živi svoj san. Na krilima uspeha kojeg je postigao sa pesmom "I Need You", koja se svojevremeno našla i na prvom mestu MTV Dance Floor Charta, te kasnijih singlova "Chaos" i "Feel Love", razgovarali smo sa Stamenom koji živi van Srbije.

Pre nekoliko dana izašao mu je novi singl "Freedom". Kako je uopšte počeo, sa kim je sve sarađivao, čemu se nada i kako komentariše scenu u regionu, rekao je u intervjuu za MTV Srbija.

Imaš tek 23 godina, a iza tebe je niz uspeha u karijeri. Kad si uopšte počeo da se baviš produciranjem/DJ-iranjem, da li si samouk?

Kao DJ počeo sam da radim pre tačno 10 godina, a profesionalno pre sedan godina kada sam shvatio da ono što posedujem može da usrećiti veliki broj ljudi. Moji prvi koraci što se produkcije tiče bili su krajem 2010., a početkom 2011. već je izašao prvi singl pod mojim pravim imenom - Nemanja Stamenković, a nakon nekoliko godina promenio sam u STAMEN.
Iskreno,vrlo sam samouk što se tiče karijere, a i privatno sam od samog početka pokušavao da uradim sve sam kad je u pitanju produkcija i DJ-isanje.

Koja je bila glavna prekretnica u tvojoj karijeri?

Glavna prekretnica u mojoj karijeri je bio trenutak kad sam odlučio da uzmem umetničko STAMEN umesto Nemanja Stamenković. Dao sam 100% od sebe i počeo da radim muziku za šire mase sa vizijom da nema granica.

Nakon uspeha singlova "I Wanna Feel" i "CHAOS" kontaktirali su te iz Armada Music i ponudili saradnju. So obzir da si pod njima izdao singl "I Need You" u julu 2016., koji se našao na prvom mestu MTV Adria Dance Floor listi, da li rad sa izdavačkom kućom ključan za uspeh?

Pesma "I Wanna Feel" ostavila je veliki pečat na mene zbog uspeha kojeg je postigla u celom svetu. Pesma je eksplodirala preko noći. Kad sam pratio statistiku streaminga, prodaje, air playja, shvatio sam da će napraviti ogroman uspeh, a nekoliko dana nakon stigli su mi mejlovi i od Sony Music UK, telefon je zvonio sa svih strane i od nekih jako ozbiljnih ljudi koji su bili zainteresovani za saradnju; od top svetskih festivala i drugih booking/managment agencija.

Posle "I Wanna Feel" objavio sam "CHAOS" i "FEEL LOVE" koje su takođe imale dobru reputaciju i nakon toga mi je stigla ponuda od strane Armada Music sa kojima sam počeo da radim u julu pa sve do danas kad imam 4 izdanja s njima, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. Sa njima je bila prva pesma, kao što ste rekli, "I Need You" koja je podržana od strane velikih imena u muzičkoj industriji, a isto tako je bila na prvom mestu MTV Adria Dance Floor što muzičaru mnogo znači jer dobije feedback od mase da vole produkciju izvođača. Realno gledano, rad sa izdavačkom kućom može biti ključan za uspeh, a i ne mora. Sve zavisi kakva je pesma, da li će se neko iz izdavačke kuće fokusirati na to ili ne.

Surađivao si i nastupao s brojnim eminentnim imenima elektronske scene poput Bob Sinclar, Nervo, Bennyja Benassija, Moralesa, Aviciija, Axwella i mnogih drugih. S kim ti je bilo najbolje surađivati?

Pa da, to su samo neka od imena, ali za mene svaki nastup i suradnja sa drugim izvođačem bude posebna na svoj način, tako da iskreno ne bih mogao da izdvojim nekog jer volim da radim sa svima i uvek sam spreman za saradnju i nije bitno je li to ntko ko je jako poznat ili manje poznat.

Nedavno ti je objavljen singl „Freedom“. Kakve su reakcije?

Pesma "Freedom" izašla je 19. decemrba i nakon 48 sati ušla je u Top10 iTunes FR Dance Chart na poziciji 10 što je već veliki uspeh. Očekujem dobru podršku od strane velikih imena u muzičkoj industriji, radio stanica i velikih muzičkih lista.

Kog DJ-a bi izdvojio kao svoj uzor?

Definitivno Rogera Sancheza.

Sa kojima izvođačima/vokalima bi voleo da sarađuješ u budućnosti? Na kom festivalu još nisi svirao, a san ti je?

Što se tiče izvođača već radim sa jednim imenom koje sam jako želeo, tako da ću to čuvati kao malu tajnu dok pesma ne izađe zvanično. Radio sam na mnogim festivalima i u klubovima širom sveta, a gde nisam svirao, a želeo bih, jeste Tommorowland da popunim svoju listu.

Koja ti je najbolja dance pesma ove godine?

Eric Prydz - Opus

Šta kažeš na elektronsku scenu u regionu?

U regionu postoji mnogo kvalitetnih izvođača, producenata i DJ-eva. Mislim da ih je više nego u nekim zemljama sa 40-60 miliona stanovnika, ali ne mogu svi da isplivaju. Mislim da je jedini problem u regionu što se više ne pomažu i ne poštuju se. Uopšte nije važno da li je neko producent ili pušta techno ili dance muziku... Ako si već u muzičkoj industriji, treba da poštuju svaki žanr i budu ujedinjeni jer kao zajednica mogu više da urade.

Poruka za kraj?

Never give up and don't give a f***!

Fotografije: STEMEN Promo

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Intervju

Marnie Simpson: Pozvala bih Hugha Hefnera u Geordie Shore ekipu!

Naša Geordie Shore zvezda Marnie Simpson otkriva ti zanimljive detalje iz nove sezone, savete koje ima za Taylor Swift i Rihannu, kao i koga bi izabrala za svog gospodina Greya. (Spoiler alert: u pitanju je njen dečko, ali Marnie ima dooobar razlog za to.)

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: