• Sada Jukebox
  • Sledeće 12.00H 3 From 1
  • Kasnije 12.10H Domacica
  • Još kasnije 13.40H 3 From 1

Vesti

Lady Gaga
Vesti

Lady Gaga & Queen?

Objavljeno 07.10.2011. 11:15h
Gitarista Brian May dao nagoveštaje da legendarni bend razmišlja o zameni pevača kao što je bio Freddie Mercury - pevačicom...

Kako je nagovestio u svom razgovoru za britanski tabloid The Daily Express, Brian May, gitarista Queen, je nagovestio da bend, u svetlu nedavnih najava o novim živim nastupima, razmatra da poziciju pevača, na kojoj je bio nezamenljivi Freddie Mercury, popuni prvačicom, a kao ime je spomenuta Lady Gaga. Sve od smrti originalnog i legendarnog pevača 1991. godine, Queen imaju "problem sa vokalom", koji ih sprečava u već višedecenijskoj želji da se više posvete turnejama i živim nastupima. Gitarista je nastupio sa Gagom - dobro, u pitanju je bio Jo Calderone - na ovogodišnjim MTV VMA, a o tom kaže:

"Radio sam sa Lady Gagom - ona jeste veoma kreativna, i neko o kome smo pričali kao pevačici i osobi koja bi stajala ispred benda. I ona nije samo pevačica - ona je i autorka svojih sopstvenih materijala."

Međutim, May je ubrzo "spustio očekivanja" i izraz "odoba koja bi stajala ispred benda", koji implicira da bi Gaga mogla da pauzira u solo karijeri da bi se posvetila radu u bendu, ublažio izjavom da grupa, koju osim njega čine i basista John Deacon i bubnjar Roger Taylor, razmatra mnoge različite ponude o pevačima koji bi radili sa bendom, kao i o sopstvenoj TV emisiji u kojoj bi za svaku pesmu na vokalima bila predstavljena druga osoba:

"Razgovarali smo o tome da radimo duete sa raznim drugim ljudima, i ja sam bio veoma blizu da glasam za tu opciju. Razmatrali smo i ideju o TV emisiji u kojoj bi imali sve te zvezde kao goste. Još uvek se nismo odlučili za to, ali to jeste ideja koju i dalje ozbiljno razmatramo. Lady Gaga jeste potvrdila da bi želela da nešto radi sa nama."

Da se ne treba nadati da je ova vest o Gagi kao pevačici Queen na bilo koji način u ovom trenutku izvesna, potvrđuje u nedavnom razgovoru za magazin Rolling Stone, povodom lasiranja sopstvenog Queen tribute projekta The Queen Extravaganza, bubnjar Roger Taylor, koji je dao nagoveštaje da bi bend mogao da se ponovo okupi za potrebe nekoliko živih nastupa, a posebno za otvaranje Olimpijskih igara u Londonu sledeće godine. Kao odgovor na neizbežno pitanje - kako da bude "zamenjen" pokojni i jednistveni pevač Freddie Mercury, Taylor kaže da bi njegovu ulogu mogao ponovo da preuzme Paul Rodgers, pevač nekada veoma popularne grupe Free, sa kojim su preostali članovi Queen već išli na zajedničke turneje između 2004. i 2009. godine.

Kao muzičke uticaje, Gaga često navodi imena kao što su David Bowie, Michael Jackson i Madonna, a svoje umetničko ime je izabrala inspirisana upravo pesmom "Radio Ga-Ga" grupe Queen.

Izvor: billboard.com

Komentari

RedHotIvana^^
RedHotIvana^^
07.10.2011 17:37
No comment :O

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Steve Jobs u sećanjima brojnih muzičara

Na Twitter nalozima slavnih osoba osvanule su brojne poruke – poslednji pozdravi vizionaru Steve Jobsu...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: