• Sada Music Non Stop
  • Sledeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vesti

Lady Gaga - video protiv nasilja među mladima
Lady Gaga
Vesti

Lady Gaga - video protiv nasilja među mladima

Objavljeno 28.11.2011. 09:00h
Pevačica uputila ličnu video poruku kanadskom učeniku koji je pokrenuo kampanju protiv diskriminacije i nasilja među vršnjacima...

Video u kojem Lady Gaga šalje ličnu poruku podrške kampanji protiv nasilja među mladima, pojave poznate kao "bullying", pojavio se na internetu.

Pevačica je video poslala svom 17-godišnjem fanu po imenu Jacques St Pierre koji je lobirao protiv ove pojave u jednoj kanadskoj školi. Video u kojem se Gaga obraća učeniku Umetničke škole Etobicoke možete da pogledate ovde.

U spotu, Lady Gaga kaže: "Želim da ti kažem koliko sam ponosna zbog toga što tako snažno zagovaraš prava LGBT zajednice u svojoj školi. Moj otac čuva sva pisma mojih fanova koja mi stižu, i nedavno sam pročitala tvoje - posle toga sam poželela da ti pošaljem ovaj video. Jako je važno širiti toleranciju i ravnopravnost među svim učenicima."

Jacques je u školi bio izložen raznim vrstama nasilja i pritisaka, a drugi učenici su mu govorili da je "gay" jer je želeo da nastupa u školskim predstavama - posle toga. on je pokrenuo kampanu koja ima za cilj da obrati pažnju na ovu vrstu nasilnog ponašanja, koja među mladima ostavlja sve ozbiljnije posledice i traume, a neki put se zavšava i smrtnim ishodom.

Gaga je ove godine lobirala kod američkog predsednika Obame da se zauzme za rešavanje problema nasilja među vršnjacima, pošto se 14-godišnji učenik po imenu Jamey Rodemeyer ubio zbog maltretiranja u školi. Gaga je takođe nedavno najavila osnivanje fondacije koja će se baviti problemom ove vrste nasilja među mladima, kao i problemima dece bez roditelja.

Izvor: NME.com

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Katy Perry ima "istorijski" album

"Teenage Dream" ušao u istoriju kao samo jedan od sedam albuma sa kojih dolazi više od šest "Top 10" singlova na američkoj top listi...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: