• Sada Top 10@10
  • Sledeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vesti / Ljubav i seks

13 devojaka deli sa tobom svoja iskustva prvog seksa (iStock Photo)
ljubav
Ljubav i seks

13 devojaka deli sa tobom svoja iskustva prvog seksa

Objavljeno 15.03.2017. 16:30h Izvor slike: iStock Photo
Postoji nekoliko iskustava u životu mladih devojaka koja su stvarno nezaboravna: prva menstruacija, prvi poljubac i na kraju prvi seks.

Bez obzira na to kog si porekla, koliko godina imaš, koliko životnog iskustva, prvi seks je stvarno velika stvar. Trebalo bi da se za to pripremiš što je više moguće, premda i dalje ne možeš tačno da znaš kakav je to osjećaj dok ne prođeš kroz to iskustvo.

I baš kao što smo svi različiti, tako i iskustva variraju od osobe do osobe. Neke boli, druge ne, jedni se osećaju drugačije nakon seksa, drugi pak ne...

Nekoliko devojaka podelilo je svoje iskustvo za Teen Vogue, a mi vam ih prenosimo:

Ne krvare svi

„Filmovi i knjige su me naterali da vjerujem da će postelja izgledati kao scene iz horor filmova nakon seksa, ali ja nisam krvarila uopšte. Da sam to znala unapred, bila bih više opuštena.“

Nećete se nužno osećati super-emotivno nakon

"Mislila sam da ću se osećati promenjeno, ali nisam uopšte. Istina je ta da sam bila srećna. Moj prvi put dogodio se s mojom prvom ljubavlju sa 16 godina i bilo je divno na stvarno patetični način. Ali nakon toga se nisam osećala povezanije s njim. Tek na fakultetu seks je postao način da se intimno povežem sa nekim."

Čak i device mogu da dobiju polne bolesti

"Da sam bar znala, ali stvarno, stvarno znala da, ako se tip spetljao s nekim ranije, da treba da se testira pre nego što nešto napravimo. Nisam ništa dobila kad sam izgubila nevinost, ali sam definitivno mogla. Može se dogoditi i tebi i promeniti ti život". 

Nisam doživela "vatromet"

"Nisam očekivala nužno da će biti stvarno dobro, ali se sećam da sam ležala i mislila 'Oh, ovo je seks? Ovo je to?'. Bila sam u vezi sa svojim prvim pravim momkom i dugo sam razmišljala o seksu u svojoj glavi i kad se odjednom dogodilo, odjednom više nisam bila devica, ali se nisam osećala ni drugačije. Valjda sam mislila da ću se osećati više odraslo."

Trebalo je da čekam da budem trezna

"Da bar nisam bila pijana. Mislila sam da će mi to pomoći da ne osećam anksioznost, ali sad razumem da je potreba za pićem bila signal da još uvek nisam spremna i da on nije bio prava osoba".

Treba da prođe neko vreme dok ne dođe i dobar osećaj

"Sex nije bio dobar/odličan/promenio-mi-je-život prvog puta, ni drugog, čak ni iz četvrtog puta. Tek sam sedmi put počela da uživam. Drago mi je što sam nastavila!"

Nije trebalo da brinem oko svojih godina

"Volim kako sam izgubila nevinost. Ali bih rekla samoj sebi da prestanem da se brinem što se sve to još nije dogodilo. Biće ti drago što si čekala da budeš zaluđena s nekim, s nekim kome možeš da veruješ, smeješ se i daješ petice tokom prvog seksa."

I tvoj dečko takođe ludi

"Nisi samo ti ta koja brine. Prva dva momka sa kojima sam spavala su imali veliku anksioznost pre seksa i delili su moju paranoju oko mogućnosti trudnoće."

Trebalo je samo da kažem samo uskom krugu prijatelja

"Čak i ako umireš od želje da govoriš o tome, pobrini se da to kažeš prijateljima kojima veruješ, ljudima kojima je stalo do tebe, a ne da šire glasine. U redu je da ti i tvoj dečko čuvate to između sebe."

Ne treba sve da se vrti oko njega

"Mislila sam kako je najbitniji užitak momka. Sad znam da sam i ja bitna. Ne moram da oećam pritisak oko toga hoće li on da svrši."

Bolelo je, ali na čudan način

"Pripremila sam se na najgore jer neki tvrde da je užasan osećaj. Užasavajući. Moj prvi put je bio bolan, ali ne koliko sam očekivala. Bila sam jako svesna stranog objekta u sebi koji bode moje unutrašnje organe... bar sam tako osećala. Sad bolje poznajem anatomiju, ali tad sam samo na to mislila."

Da neću da osetim ništa

"Nije bilo dobro, nije bilo ni loše. Nisam ništa osećala. Bilo mi je skoro isto kao da neko dira moju nogu".

Nitko neće da primeti

"Nakon što smo završili, moj tadašnji dečko i ja smo se našli s prijateljima u kafiću gde se inače družimo. Sve vreme sam se smeškala gledala sa momkom i mislila 'Hoće li ljudi da shvate da smo upravo imali seks?!'"

Sad kad ste pročitali tuđe savete, preporučujemo da pročitate i 9 korisnih saveta za prvi seks.

Izvor: Teen Vogue

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Osam seks saveta inspirisanih Shakirom

Loca, loca, loca...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: