• Sada Top 10@10
  • Sledeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vesti / Ljubav i seks

6 saveta za seks koje i iskusni primenjuju (iStock Photo)
Ljubav i seks

6 saveta za seks koje i iskusni primenjuju

Objavljeno 17.03.2017. 14:20h Izvor slike: iStock Photo
Lako je pratiti tutorijale ili isprobavati poze, ali šta je sa onim stvarima koje seksualni život zaista čine bogatim i pružaju boli orgazam?

Umesto da tražite stručnjake za seksualni život, mi smo za vas izabrali najbolje savete!

1. Poljubac kao pozdrav

"Ovo je tako jednostavno ali toliko potrebno... a to je navika da poljubim svog muža pre nego što ode iz kuće svakog jutra. Istraživači su pokazali da to (i poljubac pred spavanje) donosi dobrobit svakoj vezi, a to je sjajan način da pokažete naklonost i povezanost čak i ako nemate mnogo vremena. Seksualno govoreći, to zadržava intimu na radaru, što pomaže i aktivnostima u krevetu", kaže seksolog, dr Yvonne K. Fulbright.

via GIPHY

2. Idite u prodavnicu igračaka

"Otkrila sam da je jedan od najboljih načina da poboljšam svoj seksualni život novim proizvodima. Ne samo da uzburka stvari, već je ključ burnog, ispunjenog seksualnog života. Partneri se uzbude jer isprobavaju nešto novo, bilo da je to lubrikant (ne samo zbog suvoće i neprijatnosti) ili novi osećaji koje imamo na svom telu", tvrdi seksolog Emily Morse.

via GIPHY

3. Samozadovoljavajte se

"Ne zaboravite da masturbirate čak iako imate partnera/partnerku. Uživajte u solo seksu često - dobro je za zdravlje i raspoloženje, a pored toga, veoma je prijatno, kaže Joan price, autorka "The Ultimate Guide to Sex After 50: How to Maintain–or Regain!–a Spicy, Satisfying Sex Life".

via GIPHY

4. Spremite kuću

Nije šala. "Stvorite okruženje koje je bez stresa i smanjite ometanja na minimum. Ja očistim sve, isključim TV, utišam telefon, ugasim kompjuter, isključim čak i sat da ne mogu da vidim vreme.

To mi pomaže da oslobodim blagotvorne endorfine poput dopamina, koji motiviše naše zadovoljstvo i centar za nagradu u našem mozgu", kaže dr Ava Cadell, autorka "NeuroLoveology, the Power to Mindful Love and Sex".

via GIPHY

5. Ne fokusiraj se na orgazam

"Nije uvek stvar u orgazmu. Postoji stalni pritisak da budete bog/boginja u seksu. Moj partner i ja se mazimo, masiramo se nežno. Postoji nešto izuzetno intimno u diranju partnera na različite načine. Probajte da istražite telopartnera radi zadovoljstva. Nije da seks ne donosi slična osećanja, ali to je drugačije.

Naravno, sve ovo može biti praćeno strastvenim seksom koji pruža orgazam, ali i samo te aktivnosti mogu da donesu zadovoljstvo.

Uvek je dobro ako vam je seks uživanje i zadovoljstvo, sa orgazmom ili bez", rekla je seksolog i ekspert za veze Megan Stubbs.

via GIPHY

6. Neka seks bude prioritet

"Zaista je neverovatna moć orgazma. Zbog načina na koji ga telo zahteva, važno je da seks bude vaš prioritet. Obično je potreban jednom nedeljno jer većina studija tako tvrdi. Vidim žene koje su opsednute orgazmom i na kraju završe sa iritacijom vagine.

Zato je volje imati seks jednom nedeljno, a ne biti opsednut njime jer onda zaista počnete da razmišljate o vezi", rekla je seksualni terapeut Mary Jo Rapini.

via GIPHY

Izvor: marieclaire.com

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Tri razloga zbog kojih niste raspoloženi za seks

I kako ih pobediti...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: