• Sada Top 10@10
  • Sledeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H Catfish: The Tv Show 6 Weekend

Vesti / Ljubav i seks

Koliko zapravo traje prosečan seks? (iStock Photo)
Ljubav i seks

Koliko zapravo traje prosečan seks?

Objavljeno 19.03.2017. 16:00h Izvor slike: iStock Photo
Kraće nego što mislite!

Većina mladih danas, vođena standardima koje su postavili porno filmovi i časopisi, ima nerealistična očekivanja od seksa. Devojke, šminka bi lako mogla da vam se razmazaže i do kraja čina sigurno nećete izgledati savršeno sređeno i očešljano... i to je u redu.

Momci, možda vam se "omakne" i sve bude gotovo mnogo ranije nego što ste planirali - i to je, takođe, ok. Verovali ili ne, jedna od najvećih zabluda o seksu je upravo ona o njegovom trajanju.

Ako mislite da nešto propuštate zato što seks između vas i partnera nije celonoćni maraton, sledeć činjenica bi mogla da vam olakša muke. Naime, prema najnovijem istraživanju koje je sproveo online sexy shop Lovehoney, prosečni seks strejt para traje 19 minuta. I ne, ne govorimo o 19 minuta penetracije, već o 10 minuta predigre i 9 minuta čistog seksa.

via GIPHY

U istraživanje o seksualnim navikama bilo je uključeno 4,400 ljudi, a 52% se izjasnilo zadovoljnima prosečnim trajanjem njihovog seksualnog odnosa. 19% žena i 23% muškaraca rekli su kako bi voleli da traje duže. Upitnikom je takođe utvrđeno da heteroseksualni parovi troše gotovo jednako vremena na predigru koliko i na sam seksualni čin.

Ako ste očekivali drugačiji rezultat, verovatno će vas iznenaditi i činjenica da danas seks traje znatno duže nego što je to bio slučaj u prošlosti. Prema istraživanju iz 2008. "zadovoljavajuć" seks je trajao između tri i sedam minuta, dok je "poželjno" trajanje odnosa bilo od sedam do trinaest minuta.

via GIPHY

U prošlogodišnjem istraživanju koje je uključivalo 500 heteroseksualnih parova, rezultati su bili zaista šarenoliki. Ukoliko ne računamo predigru, najkraći polni odnos trajao je svega 33 sekunde, dok je trajanje najdužeg bilo 44 minuta. Prosek je pak ustanovljen na 5.4 minuta, što je znanto kraće od aktuelnih rezultata. 

Zaključak? Nije bitan kvantitet, već kvalitet. I možda to da bi većina nas trebalo da poradi na svojoj izdržljivosti i dovede se u kondiciju.

Izvor: Elite Daily

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

6 zanimljivih činjenica o ženskom orgazmu

Da, da, da! Vreme je za čudesne činjenice...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: