• Sada Alternative Nation
  • Sledeće 01.30H 3 From 1
  • Kasnije 01.40H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 02.40H Music Non Stop

Vesti / Ljubav i seks

Zašto je špijuniranje bivših na društvenim mrežama najbolja terapija? (iStock Photo)
Ljubav i seks

Zašto je špijuniranje bivših na društvenim mrežama najbolja terapija?

Objavljeno 14.04.2017. 13:40h Izvor slike: iStock Photo
To što ne znaš šta će bivši/bivša da uradi nakon raskida često je veliki izvor zabluda i laži koje sebi govoriš.

Naša mašta može da podivlja, a mi nismo baš spremni da prihvatimo događaje koji su doprinelikraju veze, pa sebi govorimo šta god je potrebno da bismo olakšali bol na srcu.

I zato, praćenje bivših na društvenim mrežama može da bude terapija. Može da bude lek koji je duši potreban da bi nastavila dalje sa životom.

Kako?

via GIPHY

1. Pomaže da zaustaviš samo-sabotažu. 

Nakon raskida, kada bes utihne, ostavljeni smo sa mislima da "smo mogli i da budemo bolji". Tako da počinje proces analize svih naših nesavršenosti. To može da bude začarani krug jer postajemo oštri kritičari i savetnici u isto vreme, bez ikakvih dokaza da smo na pravom putu.

Počinjemo da živimo u našim mislima, tragajući za knjigama samopomoći koje bi mogle da opravdaju činjenicu da smo doprineli propasti veze. Isrcpljujuće je da jednostavno reflektujemo te jake misli koje prolaze kroz naš um kada nas boli slomljeno srce. 

Samo-sabotiranje ne samo da je beskorisno, već je takođe najjače oružje u arsenalu. A ako pratite bivše na društvenim mrežama možete da olakšate sebi i odbacite mnoge od tih priča kojima sabotirate sebe. Ako otkriješ da bivši/bivša radi sve osim da analizira svoju ulogu u vezi, i možda čak bira da nastavi dalje, onda je to ta terapija koja ti je potrebna!

Bićeš ljut/a i razočaran/a u početku, ali to što znaš tu informaciju će te sprečiti da misliš o bivšem/bivšoj kao anđela kog si konstruisao/la u svojoj glavi.

2. Prestaneš da osećaš nezasluženo saosećanje.

Kažu da slika vredi hiljadu reči.

E pa neke fotke su neprocenjive za realnost. I dok saosećanje prema drugima jeste važnno, to često nije slučaj kod raskida. Biti saosećajan u vezi sa time da ste vas dvoje mogli bolje? Da ste mogli bolje, onda bsite uradili bolje.

Ali jednom kada to postigneš, prestani da se držiš toga. Nezasluženo žaljenje može takođe da vodi do samo-sabotaže.

Počinje sa osećanjima žaljenja oko toga što si rekao/rekla u nekom trenutku ili zbog reakcije koju si imao/la u nekom trenutku. Ali sve ide nizbrdo odatle. Društvene mreže ti omogućavaju da vidiš stvari onakvim kakve zaista jesu, čak iako su te stvari vrhunac nečijeg čoveka.

Možda nije srećan/na unovoj  vezi i na žalost Instagram ne može da porekne ili potvrdi to. Ali nije poenta u tome. Poenta je da nastavlja dalje, bez tebe. 

Dakle, sledeći put kada osetiš žaljenje, počni od sebe. Malo špijuniraj po društvenim mrežama da vidiš da li ta osoba ili vaša bivša veza zaslužuje to.

via GIPHY

3. Može da ti poveća samopouzdanje

Raskidi nisu zabavni a osećanja koja nam ostaju nakon nekadašnje veze takođe mogu biti gadna. Svi grešimo. Ali ponekad, odemo suviše daleko i mislimo da mogu da nas definišu. I tako mislimo da nismo vredni bivše ljubavi...i možda čak veza generalno!

Kada nam je srce slomljeno, često uvećavamo naše nesavršenosti. Iznenada nam opada samopozdanje. 

Srećnom, ako pratimo bivše na društvenim mrežama onda možemo da pomognemo sebi i dokažemo da smo vredni. Obično postavljamo "najbolje" i "najzabavnije" fotke na društvenim mrežama.

Pošto vidiš da je vrhunac života bivše ljubavi to što je otišao/la u obližnji bar za vikend, to će te podsetiti koliko je sjajan tvoj život sada kada više niste zajedno. To će te naterati da ceniš svoj solo život i beskrajne vesele razgovore sa prijateljima mnogo više.

A to čak i nisu stvari koje objavljuješ po društvenim mrežama...jer kada se zabavljaš ko još ima vremena za Instagram?

Dakle, može boleti u početku ali je ovo špijuniranje bolje od terapije jer ćeš naučiti lekcije koje idu uz proces prebolevanja. To nije za svakoga jer možda će nekome biti muka u početku kada ugleda bicvšeg/bivšu na fotkama. Ali polako, uviđaš ko je stvarno ta osoba. Dakle, smatrajte ovo besplatnom terapijom za svakoga ko ima iole smisla za samosvesnost i ko prolazi kroz raskid spreman da se suoči sa realnošću.

Izvor: elitedaily.com

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Izvinite devojke, ali ne postoje sinhronizovane menstruacije sa prijateljicama

Vreme je da srušimo mit!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: