• Sada DFC
  • Sledeće 20.50H 3 From 1
  • Kasnije 21.00H Clickbait #101
  • Još kasnije 21.30H Clickbait #102

Vesti / Najave

Alt-J stižu na 12. INmusic festival 20. juna (Getty Images)
INmusic Festival
Najave

Alt-J stižu na 12. INmusic festival 20. juna

Objavljeno 05.12.2016. 16:40h Izvor slike: Getty Images
Britanski indie rok trio i jedan od najcenjenijih mladih muzičkih sastava, Alt-J drugo je veliko ime INmusic festivala #12! 

Hitovima "Bloodflood", "Breezeblocks", "Matilda", "Tessellate", “Left Hand Free” zapečatili su svoje mesto među omiljenim novim britanskim snagama, a u junu će se po prvi put predstaviti i regionalnoj publici na INmusicu #12.

Pevač i gitarista Joe Newman, klavijaturista Gus Unger-Hamilton i bubnjar Thom Green veliko su osveženje na savremenoj muzičkoj sceni s obzirom na to da su eksperimentalnim pristupom koji spaja indie rok, pop, hip-hop, world music, trip-hop i elektronsku muziku, stvorili jedinstven i prepoznatljiv zvuk kakvim se malo koji savremeni muzički sastav može pohvaliti.

Neobična, apstraktna i pomalo mračna lirika uz pomoć specifičnog vokala Joea Newmana i učestalog višeglasnog pevanja pretvara se u komplikovane, omamljujuće i jedinstveno bogate zvučne slike. Upravo zbog kompleksnosti muzičkog izraza Alt-J očekivana su i učestala poređenja sa bendom Radiohead, iako će momci iz Alt-J reći da zbog toga osećaju veliki pritisak, ali kvalitet i jedinstvenost njihove muzike dovoljan je razlog da budu prepoznati i zapamćeni po sopstvenom muzičkom talentu .

Prvi studijski album, "An Awesome Wave", prodat je u više od milion primeraka i ovenčan prestižnom Mercury nagradom za najbolji album 2012. godine i sa tri nominacije za Brit Awards. Uspesi i naklonost kritike nastavila se i sa izlaskom drugog studijskog albuma "This Is All Yours" 2015. godine nominacijom za Grammyja u kategoriji najboljeg alternativnog muzičkog albuma.

Radovi na željno iščekivanom trećem albumu Alt-J započeli su u septembru dok se zvanično izdanje očekuje početkom 2017. godine, a prema izjavama članova benda možemo da očekujemo još jedan neobičan, ali odličan studijski album.

Regionalna publika imaće prilike da ih po prvi put čuje na novom izdanju INmusic festivala koji će se održati na Jarunu od 19. do 21. juna. Alt-J pridružiće se Arcade Fire koji su najavljeni kao prvi izvođači.

Sve informacije oko festivala i ulaznica možete saznati na njihovoj službenoj stranici.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Mikser New Year’s Fest – od 30. decembra do 2. januara

Drugi Mikser New Year’s Fest trajaće 4 dana, od 30.decembra do 02. januara, u toku kojih ćete imati prilike da uživate u smelom, odabranom i kvalitetnom muzičkom programu koji će vas na pravi način uvesti u 2017. godinu!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: