• Sada Ridiculousness #907
  • Sledeće 15.20H 3 From 1
  • Kasnije 15.30H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 16.20H 3 From 1

Vesti / Najave

Ana Ćurčin 19. maja u Domu omladine (Gigexpress Promo / Marko Cvetković)
Ana Ćurčin
Najave

Ana Ćurčin 19. maja u Domu omladine

Objavljeno 26.04.2017. 11:25h Izvor slike: Gigexpress Promo / Marko Cvetković
Ana Ćurčin , kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja 2017. u Domu omladine Beograda.

Radi se o finalnom nastupu kojim se zaokružuje život albuma “Sketches of Belonging”, njenog debi izdanja.

Pojava Ane Ćurčin nešto je posebno na srpskoj sceni – teško da postoji neko ko joj prethodi u ranijim decenijama. Van generacijski bliskog kruga naših "Amerikana" muzičkih umetnika, od Ike do Stray Dogga, takođe ne postoji ništa slično.

Pre bi se moglo reći da je Anin pogled na stvari deo jednog novog globalnog autorskog toka u kome se kreativni oslonci traže u nasleđu singer-songwritera svih naraštaja – od Boba Dylana, Joni Mitchell, Neila Younga ili Nicka Drakea, preko Everything But The Girl, Suzanne Vega i Tanite Tikaram, do Devendre Banharta i Joanne Newsome.

Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, u rasponu od indie-rocka do američkog autorskog folka, uz privlačne arome bluza i soula. Aktivno  nastupajući od decembra 2012. godine, solo ili sa bendom, svoju muziku predstavila je širom regiona, ali i sveta.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 500 dinara.

Tako ju je, osim u Srbiji, publika mogla videti svuda po Evropi, od Holandije do Rusije. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, te prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem leta prošle godine. U oktobru 2016. godine je zajedno sa bendom Stray Dogg održala koncert u Sava Centru.

Bend Ane Ćurčin čine Goran Antović, Marko Cvetković Marko Benini.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

„Carla's Dream“ i DJ Mahmut Orhan u Arena Dance Clubu 26. maja

Vlasnici ultimativnih klupskih i radijskih hitova koji skoro godinu dana ne silaze sa top lista slušanosti, DJ Mahmut Orhan i zagonetni muzički projekat, Carla's Dream, pobrinuće se za nezaboravnu žurku u Kombank Areni, 26. maja u okviru nove programske celine ARENA DANCE CLUB!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: