• Sada Ridiculousness #712
  • Sledeće 18.20H Ridiculosness #416
  • Kasnije 18.40H 3 From 1
  • Još kasnije 18.50H City Break Zagreb 102

Vesti / Najave

Festival "From Israel with Love" u Mikseru od 10. do 12. februara (Mikser House Promo/From Israel With Love)
Mikser House
Najave

Festival "From Israel with Love" u Mikseru od 10. do 12. februara

Objavljeno 07.02.2017. 10:40h Izvor slike: Mikser House Promo/From Israel With Love
Festival koji se drugu godinu zaredom održava u „Mikser House-u“, i ove godine će od 10. do 12. februara predstaviti neka od najznačajnijih imena izraelske kulturne scene. 

Beogradska publika će tokom izraelskog vikenda moći da uživa u savremenoj igri, koncertu poznatog telavivskog gruv benda, studentskim filmovima, izložbi fotografija o bauhaus arhitekturi, radionicama za izradu nakita i naravno, sve to začini izraelskim kulinarskim specijalitetima. Ambasada Izraela će ovim festivalom obeležiti i 25. godišnjicu obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela. Ulaz na festival je slobodan.

Mikser House Promo/From Israel With Love

Festival otvara „Plesni teatar Josija Berga i Odeda Grafa“ (www.yossioded.com), koji su od ranije poznati beogradskoj publici, a koji će izvesti svoje najnovije ostvarenje „Dođi, skači sa mnom“. Reč je o smeloj, provokativnoj i duhovitoj predstavi koja ispituje značaj umetničkog stvaralaštva u okviru izraelske političke realnosti. Ovaj koreografski dvojac saradnju je započeo 2005. godine, nakon dugogodišnjeg rada sa svetski poznatim trupama kao što su “Plesna kompanija Batševa” i “Fizički plesni teatar DV8”. Od tada grade reputaciju stvaralaštvom koje je smelo i duhovito, kombinujući veštinu fizičkog sa dinamičnim istraživanjem teatra, teksta i glasa.

Mikser House Promo/From Israel With Love

Ljubitelje fank i hip-hop zvuka očekuje koncert benda Lucille Crew iz Tel Aviva (www.lucillecrew.com). Ovaj gruv sastav koji kombinuje različite muzičke pravce uz neizostavne mediteranske zvuke nedavno je izbacio novi EP koji će beogradska publika imati prilike da čuje. Grupu predvode MC Rebel Sun iz Baltimora i producent Izzy (Isgav Dotan), a za osobenost stila zaslužna je i Gal de Paz, pevačica neodoljivog glasa.

Mikser House Promo/From Israel With Love

Bauhaus centar iz Tel Aviva (www.bauhaus-center.com) će se beogradskoj publici predstaviti izložbom fotografija po imenu „Očuvanje i obnova: Bauhaus i zgrade međunarodnog stila u Tel Avivu“. Tel Aviv je inače poznat i kao Beli grad, jer je prestonica bauhaus arhitekture. On čuva više od 4.000 građevina u ovom svedenom stilu, jasnih linija, koje su tridesetih godina 20. veka izgradile nemačke arhitekte jevrejskog porekla. Veliki broj njih je 2003. godine uvršten na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Mikser House Promo/From Israel With Love

Za sve one koji su zainterovani za izradu nakita od šarenih mateijala, organizovane su radionice sa osobenom izraelskom umetnicom Liat Kires (http://www.atliart.com).

Mikser House Promo/From Israel With Love

Kroz prikazivanje video materijala, o svom nezaboravnom putovanju u Izrael govoriće članovi produkcijskih kuća Wonder Drifters i Tropical Life is Fun iz Beograda.

Filmski program festivala čine četiri kratka, dokumentarna, studentska ostvarenja koja su rađena u okviru studije o migrantima Međunarodnog studentskog filmskog festivala iz Tel Aviva (www.taufilmfest.com). Nakon projekcije, predviđen je razgovor sa jednom od autorki. 

Mikser House Promo/From Israel With Love

Gurmani će moći da uživaju u specijalitetima izraelske kuhinje koje će tokom festivala spremati Rem Herc, poznati izraelski kuvar i vlasnik beogradskog restorana “Smokvica”. Spremite se za egzotične napitke, neobične fuzije ukusa, kao i mediteranske i bliskoistočne začine koji će vas, bar na trenutak, odvesti do telavivskih kafea, restorana i pijaca.

Fotografije u tekstu: Mikser House Promo/From Israel With Love

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Veče otvorenog mikrofona 7. marta u Ben Akibi

Organizacija Standup.rs nastavlja potragu za mladim nadama na 11. Večeri otvorenog mikrofona koje će se održati 7. marta u klubu komedije Ben Akiba!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: