• Sada Clickbait #103
  • Sledeće 09.40H Clickbait #104
  • Kasnije 10.00H Top 10@10
  • Još kasnije 11.00H Jukebox

Vesti / Najave

Posle 10 godina Gipsy Kings u Beogradu 31. marta (Kontra PR/Gipsy Kings)
Gipsy Kings
Najave

Posle 10 godina Gipsy Kings u Beogradu 31. marta

Objavljeno 24.01.2017. 12:05h Izvor slike: Kontra PR/Gipsy Kings
Legendarna grupa Gipsy Kings, vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova.

 Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene.

U Hali sportova, 31. marta njihovi hitovi "Volare", "Bamboleo", "Baila" me i drugi, napraviće istinski vatromet dobrog raspoloženja.

The Gipsy Kings su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil. Posle šest Grammy nominacija u kategoriji „World music“, konačno su 2014. osvojili nagradu za album „Savor Flamenco“.

U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodaja preko 25 miliona albuma širom sveta. Njihove numere su široko poznate publici i doživele su brojne obrade.

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguje, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike. Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kingsa Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, svakako jedan od najvećih gitarista svih vremena.

Pošto je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, tako je Manitas de Plata uticao i na svoje sinove Tonina, Jacquesa, Mouricea koji su originalni članovi Gipsy Kingsa. Kao potvrda romske tradicije, Mickael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača Gipsy Kingsa) pre šest godina je postao stalni član Gipsija. Bend je odmah prepoznao njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mickael je sada i umetnički direktor Gipsy Kingsa. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra.

Na svim dosadašnjim nastupima Gipsy Kingsa u našoj zemlji ulaznice su bile rasprodate. Stoga, nabavite ulaznice na vreme i ne propustite odličnu zabavu, 31. marta u Hali sportova.

Ulaznice su u prodaji od danas, utorka, 24. januara na svim prodajnim mestima CS Eventima po cenama od 1.900 dinara do 3.500 dinara.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima: blagajna Doma omladine, Ušće shopping centar, Bilet centar i blagajna KOMBANK Arene, kao i putem sajta www.eventim.rs i www.scnovibeograd.rs.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Spektakularni Kasabian novi hedlajneri festivala INmusic #12!

Žestoka četvorka iz Lestera svoj prvi nastup u Hrvatskoj imaće na ovogodišnjem INmusic festivalu...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: