• Sada Clickbait #103
  • Sledeće 09.40H Clickbait #104
  • Kasnije 10.00H Top 10@10
  • Još kasnije 11.00H Jukebox

Vesti / Najave

Seun Kuti sa bendom svog oca u Bitefartcafeu 29. i 30. marta (BitefArtCafe Promo/Seun Kuti)
Najave

Seun Kuti sa bendom svog oca u Bitefartcafeu 29. i 30. marta

Objavljeno 25.02.2017. 12:25h Izvor slike: BitefArtCafe Promo/Seun Kuti
Sin legendarnog Fele Kutija sa sa originalnim bendom svog oca, Egypt 80, predstavlja novi EP u Beogradu na Musicology Barcaffè Sessions!

Afrobeat spektakl, Seun Kuti & Egypt 80, održaće se 29. & 30. marta u klubu Bitefartcafe, u sklopu Musicology Barcaffè Sessions koncertnog serijala. Seun Kuti je najmlađi sin legendarnog Fele Kutija, pionira afrobita. Sa samo 9 godina, Seun je izrazio želju da peva sa svojim ocem.

Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.

Otprilike tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta.

Seun Kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao 3 albuma do sada.

BitefArtCafe Promo/Seun Kuti

Foto: BitefArtCafe Promo/Seun Kuti

Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće i svoj EP od 3 singla "Struggle Sounds", za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.

„Više nego ikada, ubeđeni smo u svoju misiju i smisao naše muzike.“ kaže. „Odajem čast svakom revolucionaru koji je učinio ovo mogućim i pre nego što sam se rodio.“

Koncerti Musicology Barcaffè Sessions postavljaju nove standarde u umetnosti, baš kakvi su i oni u pripremi šoljice savršenog espressa. Zato će jedinstvene afro ritmove upotpuniti vrhunsko uživanje u bogatoj aromi crnog napitka i pun ukus Barcaffè espressa.

Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji na svim prodajnim mestima www.eventim.rs & www.ddtickets.rs, kao i online putem opcije print at home i m – karte.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Global PR Summit Belgrade 1. i 2. juna

Globalni eksperti u oblasti odnosa sa javnošću i društvenih medija, najmoćnijih svetskih brendova kao što su Unilever Hair Care, P&G, European Space Agency, Rolls Royce Motor Cars i SAP prezentovaće na Globalnom PR Samitu u Beogradu svoja iskustva na najvećem PR događaju u regionu.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: