• Sada 3 From 1
  • Sledeće 16.30H Catfish: The Tv Show #604
  • Kasnije 17.10H Teen Mom 2 S. 7 Backstage Pass
  • Još kasnije 18.00H Ridiculousness #709

Vesti

Ovo su najskuplje američke TV serije (HBO Promo)
Game Of Thrones
Vesti

Ovo su najskuplje američke TV serije

Objavljeno 09.03.2017. 15:25h Izvor slike: HBO Promo
Da, „Igra perstola“ svakako jeste skupa, ali ne i najskuplja američka TV serija!

Kompanija Coinage je za američki magazin Time napravila listu najskupljih američkih TV serija i, moramo da priznamo, neke su nas prilično iznenadile.

Listu od sedam serija na „poslednjem“ mestu otvara „Sense 8“, za koju je Netflix izdvojio čak devet miliona dolara po epizodi!

via GIPHY

Tri serije koje potom slede su „Rome“ i „Game of Thrones“, kao i čuveni sitkom „Friends“, za koje se na vrhuncu slave izdvajalo i do deset miliona dolara po epizodi. Zanimljivo je svakako i to da se novac koji je HBO uložio u „Game of Thrones“ mnogo više isplatio nego onaj uložen „Rome“, kao i to da je produkcija serije „Friends“ daleko jeftinija od ostalih pomenutih.

Zapravo, kod serije „Friends“ najveći deo budžeta išao je na honorare glavnih glumaca koji su poslednjih sezona dobijali po milion dolara po sezoni. Njih šestoro!

via GIPHY

Još jedna neverovatno skupa serija jeste NBC-jeva hit medicinska drama „ER“, koja je imala čak 15 sezona! Na samom početku emitovanja jedna epizoda koštala je nešto manje od dva miliona dolara, dok je na vrhuncu slave trošeno i po trinaest miliona dolara po epizodi.

via GIPHY

Međutim, apsolutno najskuplje serije su dve u Netflixovoj produkciji! Za seriju „The Get Down“ Baza Luhrmanna utrošeno je čak 120 miliona, a za sada je objavljeno svega šest epizoda! U ovom slučaju najviše novca otišlo je na scenografiju i autorska prava za pesme.

Ipak, Netflixova serija „The Crown“ apsolutni je rekorder! Deset epizoda prve sezone ove kraljevske serije „pojelo“ je čak sto trideset miliona dolara! O daaa, 130.000.000$!

via GIPHY

Izvor: EW

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Sia i Pink imaju novu pesmu

Dve dive u jednoj pesmi...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: