• Sada Just Tattoo Of Us #107
  • Sledeće 23.00H 3 From 1
  • Kasnije 23.10H Alternative Nation

Vesti

Počeo je 4. Resonate festival, najveći do sada (Promo / Resonate)
Vesti

Počeo je 4. Resonate festival, najveći do sada

Objavljeno 14.04.2015. 12:15h Izvor slike: Promo / Resonate
U ponedeljak, 13. aprila 2015 u 10:00 u zgradi Jugoslovenske kinoteke, počeo  je četvrti Resonate festival.

Narednih šest dana, u svom najvećem izdanju do sada  Resonate festival svojoj internacionalnoj publici prirediće uzbudljiv kako dnevni, tako i večernji program na najatraktivnijim mestima u gradu.

Osim činjenice da Resonate čine dnevni i noćni program, prvi put ove godine sam program je podeljen u dve celine: LIVE I CONFERENCE.

Glavno mesto dešavanja dnevnog programa svih šest dana je Jugoslovenska Kinoteka. Predavanja, debate, radionice i projekcije čine ovaj deo programa. Značajan deo programa festivala, kao i proteklih godina, čine brojne radionice koje će biti smeštene u UK Parobrod, dok će najposećenija predavanja biti u Kolarčevoj zadužbini.

Večernji deo LIVE programa započeo je svoju priču sinoć u Domu omladine Beograda, koncertom kontroverznog Terre Thaemlitz-a , a nastavljen je nastupom Sons of Magdalene i magičnim koncertom benda Inc.

Resonate 2015 je počeo LIVE programom, koji se ove godine bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku i novim tendencijama u muzici uopšte. Radionice, i predavanja držaće  i brojne zvezde večernjeg programa, kao što su između ostalih i Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture, a očekujte i brojne debate upravo na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i u muzičkoj industriji.

Legendarna polovina benda KLF, jedne od najsubverzivnijih pop grupa svih vremena, Bill Drummond, održaće predavanje namenjeno svim umetnicima u okviru konferecije Resonate, 15.aprila u Kinoteci!

CONFERENCE program, kao suština Resonate festivala, nastavlja se na LIVE program i traje od četvrtka do subote. Ovaj program predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije,  i izuzetni audio vizuelni performansi, čine ovaj deo programa festivala.

Resonate je prošle godine započeo rad na performansu zvanom Transcranial, ambicioznoj kolaboraciji između Klausa Obermaiera, Kyle McDonalda I čuvenog japansko savremenog umetnika Daito Manabe. Ovaj projekat rađen je u koprodukciji sa nekoliko festivala i evropskih organizacija, Resonate, STRP, CAN Labs i KIKK. U četvrtak, 16. Arila u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju, dešava se zanimljiva radionica i projekcija Trancraniala, kojoj će prisustvovati sva tri autora.

Ovo izdanje Resonate festivala može se pohvaliti i saradnjom sa čuvenom svetskom putujućom  muzičkom platformom - Red Bull Music Academy.

Dom omladine Beograda, Monsun, Drugstore, The Tube i Magacin Depo su prostori koji će ugostiti više od dvadeset imena savremene svetske elektronske muzičke scene tokom šest festivalskih dana:

Blixa Bargeld, Simian Mobile Disco, Andy Stott, Ben Frost,  Fennesz & Lillevan, Machinedrum, Sons of Magdalene, Inc., SOPHIE, Emika, Lichens, Bob Osterag, Olga Bell, Rob Clouth, Senyawa, samo su neka od imena koja vas očekuju do kraja nedelje u Beogradu.

BILL DRUMMOND PONOVO U BEOGRADU!

Legendarna polovina KLF, jedne od najsubverzivnijih pop grupa svih vremena, održaće predavanje namenjeno svim umetnicima u okviru konferecije Resonate, 15. aprila od 14h u Kinoteci!

Tačno dvadeset godina pošto je sa svojim partnerom Jimmy Cautijem na Trgu Republike prikazivao svoj čuveni dokumentarni film o spaljivanju milion funti, kompletnog imetka kog su zaradili kao The KLF, Bill Drummond se vraća u Beograd sa novom vizijom!

Njegove poruke se nalaze na kasetama, diskovima, ali i u knjigama, na posterima, VHS trakama i slikama. Rođen je 1953. godine, na njegovo iznenađenje, u Južnoj Africi. Školovao se kratko u umetničkoj školi Liverpula. Posle godina provedenih oko poznatih "novotalasnih" grupa, Bill Drummond je svetsku slavu stekao kroz jednu od najslavnijih pop-dance grupa svih vremena: The KLF

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

One Direction: Prva fotka i album bez Zayna

Ali momci na njoj ne izgledaju baš srećno...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: