• Sada Clickbait #104
  • Sledeće 22.30H 3 From 1
  • Kasnije 22.40H Vidiots #110
  • Još kasnije 23.10H Ridiculousness #910

Vesti

Red Bull Soundclash
Vesti

Red Bull Soundclash: Dubioza, S.A.R.S. i Frenkie zapalili Arenu!

Objavljeno 22.12.2014. 12:00h
Događaj za koji se tražila karta više, prvi regionalni Red Bull Soundclash, ispunio je sva očekivanja, a mnoga i premašio. Dubioza kolektiv i S.A.R.S. sinoć su priredili istinski spektakl, u delirijum bacivši prepunu Arenu u Zenici.

Atmosfera je proključala i pre nego su se Dubioza i S.A.R.S. uopšte pojavili. Naime, domaćin večeri Frenkie i DJ Soul na samom početku su odradili 'pakleni' set koji je kompletnu Arenu naterao na ples. Već tada je bilo jasno da će ovo biti jedna od onih posebnih noći ispunjenih neverovatno dobrom energijom.

Izlaskom Dubioze i S.A.R.S.-a na scenu to se i potvrdilo. Arena je eksplodirala odmah pri početnim taktovima setova koje su odsvirali za zagrevanje. I tako je ostalo do samog kraja. Bendovi su na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane naizmenično svirali dok je publika, koja je bila između njih, celo vreme uglas pevala svaku pesmu.

Ređale su se runde Red Bull Soundclasha: svirali su obrade, zatim pesme drugog benda u svom stilu, pa po tri svoje pesme u blues, unplugged i heavy metal verzijama, da bi na kraju nastupili sa specijalnim gostima – S.A.R.S. sa Aleksandrom Markovićem Lamom iz benda Bolesna štenad, a Dubioza sa zeničkim vokalnim sastavom Bel Canto. Ređao se i hit za hitom: 'Buđav lebac', 'Kažu', 'Perspektiva', 'Kokuz', 'Lutka', 'Blam'...

Aplauzometar, koji je merio reakciju publike na izvedbe bendova, celo je vreme bio izjednačen. Odnosno – 'zakucan' do vrha. To i jeste bilo najlogičnije jer poenta Red Bull Soundclasha jeste kreativna i duhovita muzička saradnja, a ne nekakvo smrtno ozbiljno takmičenje ili 'trka na sto metara'. Kako je rezultat bio nerešen, bendovi su se složili da za pobednika proglase Frenkieja.

'Zvanični' deo programa time je bio završen, no to nije bilo dovoljno bendovima, koji su osetili da se moraju još odužiti fantastičnoj zeničkoj publici, tako da se svirka nastavila i sledećih sat vremena. Sve praćeno neprestanim plesom i skakanjem cele dvorane. Jednom rečju, veče za pamćenje. Dubioza i S.A.R.S. su se na kraju spojili na jednom stageu, a nastupio je i poznati sarajevski ulični plesač Suvad Veletanlić, poznat iz spota 'Kokuz'.

Na kraju, nepravedno bi bilo ne spomenuti i vrhunsku produkciju celog događaja – dvoranu, organizaciju, fenomenalan zvuk i rasvetu, koji su sinoć zaista podigli standarde kada je reč o organizaciji sličnih događaja u BiH.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Lady Gaga radi na novoj muzici?

Muzičarka u studiju sa Nile Rodgersom.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: