• Sada Vidiots #110
  • Sledeće 23.10H Ridiculousness #910
  • Kasnije 23.30H Clickbait #104

Vesti

Saznali smo za vas: Kome to peva Ed Sheeran (Getty Images)
Ed Sheeran
Vesti

Saznali smo za vas: Kome to peva Ed Sheeran

Objavljeno 19.03.2017. 15:00h Izvor slike: Getty Images
Odakle crpi inspiraciju i ko su osobe koje se kriju iza njegovih najvećih hitova?

Ed Sheeran svojim novim albumom žari i pali top listama širom sveta. Koliko god ih puta čuli, ne možemo da se naslušamo hitova poput „Shape Of You“, „Galway Girl“ i „Perfect“. Baš poput prijateljice Taylor Swift, Ed je poznat po tome što piše o onome što doživljava, o svojim iskustvima, a naročito o ljubavnim vezama. Jeste li se ikada zapitali o kome peva u odličnoj „Thinking Out Loud“?

Sam pjevač je potvrdio da ga je na pisanje te pesme inspirisala bivša devojka. Nastavite da čitate ako želite da saznate koje to osobe stoje iza njegovih najvećih hitova.

„Photograph“ / „Nina“

Ovde su nam stvari prilično jasne. U pitanju je škotska pevačica Nina Nesbitt, sa kojom je Ed Sheeran izlazio tokom 2012. godine. Zbog brojnih muzičkih obaveza nisu mogli da provode mnogo vremena zajedno, pa je njihova veza propala.

„When I'm away / I will remember how you kissed me / Under the lamppost back on 6th street / Hearing you whisper through the phone, 'Wait for me to come home’“, peva Ed u romantičnoj pesmi „Photograph“ sa prošlog albuma.

Međutim, na istom albumu nalazi se i pesma „Nina“ u kojoj Ed peva: „Oh Nina, you should go Nina / Cause I ain't ever coming home Nina / Oh won't you leave me now / And I've been livin' on the road Nina / But then again you should know Nina / Cause that's you and me both Nina / Oh won't you leave me now, now.“
U

intervjuu koji je dala 2014. godine, Nina je izjavila: „Rekao mi je da će se to desiti, ali nisam znala da će pesma biti objavljena na albumu. Znala sam samo da pesma postoji. Nisam se mnogo potresla. To je bilo prilično davno, a i to su dobre pesme.“

Ukoliko baš želiš da kopaš dalje, preslušaj njen album „Peroxide“, na kojem je nekoliko pesama upućeno upravo Edu!

„Don't“

Ovo je najverovatnije pesma o Ellie Goulding, iako to nikada nije zvanično potvrđeno. Njih dvoje uhvaćeni su 2013. kako se drže za ruke tokom dodele MTV VMAs nagrada, iako je Ellie odmah izjavila kako su samo prijatelji.
„Ljudi se ne drže tako za ruke ako su samo prijatelji“, odgovorio je Ed zatim u jednom intervjuu. „To se tada dešavalo. Sada se ne dešava.“

Fanovi su po objavljivanju pesme „Don’t“ spekulisali da ona govori o Ellie i tome kako je prevarila Eda sa Niallom Horanom. (O da!) Obratite pažnju na taj tekst: „I never intended to be next / But you didn't need to take him to bed that's all / And I never saw him as a threat / Until you disappeared with him to have sex, of course.“

„Small Bump“

O ovoj pesmi nemamo baš mnogo informacija. Ed ju je navodno napisao nakon što je jedna od njegovih prijateljica izgubila bebu u petom mesecu trudnoće. Tekst je bolno emotivan: „You're just a small bump unborn just for four months then torn from life / Maybe you were needed up there but we're still unaware of why.“

„Thinking Out Loud“

Jedan od najvećih Edovih hitova, romantična balada uz koju nam se uvek pleše, inspirisana je Edovom vezom sa sada već bivšom devojkom po imenu Athina Andrelos. Njih dvoje izlazili su tokom 2014. i 2015. godine.

„And darling I will be loving you 'til we're 70 / And baby my heart could still fall as hard at 23 / And I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways / Maybe just the touch of a hand / Oh me I fall in love with you every single day / And I just wanna tell you I am.“

Ed je u jednom od intervjua potvrdio da je pesma upravo o Athini. Kasnije, nakon što su raskinuli, u drugom intervjuu rekao je da je pesmu napisao kada je bio baš, baš zaljubljen.

„Castle on the Hill“

Veliki hit sa novog albuma Ed je napisao inspirisan pesmom „The River“ Brucea Springsteena, a posvetio ju je svojoj ekipi prijatelja iz školskih dana.

„Želeo sam da napišem pesmu u kojoj ću se osvrnuti na svoje detinjstvo i prijatelje iz tog perioda sa kojima sam odrastao“, objasnio je Ed. „Još uvek se čujem sa svima njima jer su oni i dalje moja ekipa.“

„Galway Girl“

Folk-pesma koju je Ed uvrstio na svoj novi album ima zanimljivu priču o kratkoj romansi. Mediji nagađaju da je Eda ovom prilikom inspirisala Niamh Dunne iz benda Beoga. Međutim, ona je iz Limerika, pa se naslov „Galway Girl“ ne uklapa u celu priču.

„Obradovala me je ta pesma. Ed stvarno zna kako da napiše dobru pop pesmu, veoma je zarazna“, rekla je ona u Intervjuu za RTÉ. „Što se tiče inspracije za pesmu, ne znam da li bih smela da tvrdim takvo nešto, ali Isuse , pa ja sam devojka iz Limerika. Moja sestra je odmah znala da to nisam ja, čim je čula u pesmi da je devojka pobedila Eda u pikadu i bilijaru.“

„Supermarket Flowers“

O ovoj pesmi već smo pisali, jer nas je njen emotivni tekst baš pogodio. Kao i sve drug Sheeranovce. U njoj Ed piše o tome kako se suočio sa smrću svoje bake. U jednom od intervjua priznao je da ta pesma na albumu ima posebno pesmo.

„Deda mi je prišao na bakinoj sahrani i rekao mi da moram da objavim tu pesmu, da ona mora da se nađe na albumu. To je jedna tako jaka uspomena, zato se i našla na albumu. Mi nećemo zauvek biti živi ali pesma hoće, što je nekako baš lepo“, kazao je Ed za US Weekly.

„Shape of You“ / „Perfect“

Edova trenutna opsesija, devojka Cherry Seaborn, poslužila je kao inspiracija za ove dve nove Edove peme.
„Perfect’ je prva pesma koju sam napisao za novi album, Cherry me je inspirisala“, priznao je on podsećajući na stihove „Barefoot on the grass, listening to our favorite song“ koji su inspirisani njihovom igrom uz Futureovu pesmu „March Medness“.

Ed je dodao kako je Cherry u to vreme živela u Njujorku, pa nije video njenu prvu reakciju na pesmu, kada joj ju je poslao, ali da mu je odmah javila da joj se mnogo dopada. KAKO I NE BI?!

Izvor: PopSugar

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Katy Perry kreće u osvajanje Holivuda?

Možda ćemo je gledati na velikom platnu...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: