• Sada Just Tattoo Of Us #106
  • Sledeće 22.00H 3 From 1
  • Kasnije 22.10H Party Zone

Vesti

Beyonce
Vesti

Scaptia (Plinthina) Beyonceae...

Objavljeno 16.01.2012. 09:00h
...nije neki novi Beyoncé projekat, već - vrsta mušice koja je dobila ime po popularnoj pevačici.

Biolozi u Australiji dali su novo ime retkoj vrsti konjske mušice - a ime je dobila po pevačici Beyoncé. Ova mušica, koja će se od sada zvati Scaptia (Plinthina) Beyonceae, prvi put je uhvaćena 1981, iste godine kada je Beyoncé rođena.

Britanski Daily Telegraph javlja da je Bryan Lessard iz australijske naučne agencije CSIRO izjavio da je upravo zlaćani završetak abdomena ove zanimljive mušice naveo biologe da je nazovu "kraljicom među muvama". 

Lesard je rekao: "Upravo te jedinstvene zlaćane dlačice na abdomenu dale su mi ideju da mušicu nazovemo po Beyoncé – a ujedno i da pokažem zabavnu stranu taksonomije – to je definitivno davanja imena novootkrivenim vrstama." Ovo nije prvi put da se neka životinjska vrsta naziva po slavnoj osobi. Postoji žaba Hyla stingi, koja je ime dobila po Stingu, i paukovi Pachygnatha zappa, nazvan po čuvenom Franku Zappi kao i Heteropoda davidbowie koji je ime dobio po, naravno, Davidu Bowieu.

Izvor: NME.com

Komentari

jelena radulovic
jelena radulovic
20.01.2012 20:31
xaxaxa:)

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Juliette Lewis kritikovala TV nastup Lane Del Rey

Glumica i pevačica na Twitteru kritikovala pojavljivanje nove pevačke zvezde u popularnom američkom TV showu "Saturday Night Live"...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: