• Sada Ridiculousness #907
  • Sledeće 15.20H 3 From 1
  • Kasnije 15.30H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 16.20H 3 From 1

Vesti

Stani na put - film o počecima regionalne hip hop scene (www.redbull.hr)
Vesti

Stani na put - film o počecima regionalne hip hop scene

Objavljeno 23.10.2015. 11:20h Izvor slike: www.redbull.hr
„Hip-hop je način života“. Ovim motom se vode baš svi poštovaoci hip-hop kulture. Na prostorima bivše Jugoslavije elementi hip-hopa zaživeli su sredinom osamdesetih godina prošlog veka, dok se na prve albume domaćih izvođača čekalo do više od decenije.

Međutim, kada se hip-hop scena etablirala, imala je šta da ponudi.

U dokumentarcu STANI NA PUT predstavljeni su pioniri i nosioci rep scene Balkana dok se vraćaju u prošlost i prisjećaju dragocjenih trenutaka. Film je snimljen u produkciji Red Bull Media House i MTV Adria.

Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona, Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, radijski voditelji i didžejevi Slavin Balen, Phat Phillie, Frx, Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisuju svoj prvi dodir s hip-hop kulturom, prvi put kada su uzeli mikrofon u ruke i „bacili rime“, izborili se za prvi album i stvorili neraskidivu vezu sa svojom publikom.

Kako je nastao Bassivity, Blackout Hip Hop ili FM JAM, protagonisti domaće scene prisetili su se pred kamerama i ispričali kako je to izgledalo pre dvadesetak godina, ko je prvi odlučio sastaviti rime na našem, a ne na engleskom jeziku, koliko im je hip hop značio u životu i kako su došli do toga gde su danas.

A njihove zanimljive anegdote i životne priče uokvirene su u skoro dva sata dug film, pod nazivom STANI NA PUT, koji će 10. novembra u 21 h premijerno biti prikazan na www.redbull.hr i MTV kanalu.

Uporedo sa pričom o nastanku pokreta, film prati i proces stvaranja zajedničke pesme repera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a povod je obeležavanje 20 godina postojanja domaćeg repa.

Od aprila do juna 2014. godine u Beogradu i Zagrebu,  pod vođstvom DJ Phat Philliea, okupili su se Reksona, General Woo, Gru, Marčelo, Frenkie, Remi, Baby Dooks i Kontra i na Kooladeov bit snili pesmu u legendarnom Morris studiju u Zagrebu. Tako je nastala numera „Stani na put“.

Dok njihove pesme govore kako gledaju na život, u filmu ćete saznati kako ovi hip hop velikani vide njihove karijere i rap scenu.

STANI NA PUT, 10. novembar u 21:00 - premijerno na www.redbull.hr i MTV kanalu!

Pogledaj video

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Demi Lovato snimila crno-beli spot za „Waitin For You“

Demi je izbacila još jedan spot za pesmu sa „Confident“ albuma...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: