• Sada Ridiculousness #907
  • Sledeće 15.20H 3 From 1
  • Kasnije 15.30H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 16.20H 3 From 1

Vesti

Top 9: Genijalni glumci u potpuno promašenim ulogama (Outnow.ch)
Scarlett Johansson
Vesti

Top 9: Genijalni glumci u potpuno promašenim ulogama

Objavljeno 14.05.2017. 15:00h Izvor slike: Outnow.ch
Većini glumaca odgovara određena vrsta uloga i, bez obzira na talent, ne može svako da glumi baš sve.

Izvrsni glumci poput Daniela Day-Lewisa ili Garyja Oldmana imaju redak dar da se, poput kameleona, uklope u svaku ulogu koja im je dodeljena. Ovim talentom može da se pohvali zaista mali broj glumaca dok većini, ipak, odgovara samo određeni tip uloga. Bez obzira na to koliko su dobri u svom poslu i fantastični za određenu vrstu likova, kada ih angažuju za nešto što ne odgovara njihovom senzibilitetu, rezultati mogu biti poražavajući.

1. Elijah Wood – Green Street Hooligans (2005)

Velika Britanija je puna glumaca kojima je kultura navijanja bliska i koji bi se sjajno uklopili u ulogu huligana, pa nam nije jasno zašto je za centralni lik ovoga filma odabran baš Elijah Wood. Lepuškasti glumac, koji je karijeru započeo još kao klinac, a slavu stekao ulogom u fantastičnoj franšizi "Lord Of The Rings", potpuno je neuverljiv u ulozi navijača. Iako je reč o dobrom glumcu koji je svoj posao odradio najbolje što je mogao, ovaj film jednostavno nije za njega.

2. Kevin Costner – Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Kevin Costner je, bez dileme, tokom '80 i '90 godina prošlog veka bio jedna od najvećih glumačkih zvezda, podjednako sjajna u romantičnim kao i u akcionim filmovima. Iako je "Robin Hood" ludo zabavan i blesav film, odabir američkog glumca za ulogu engleskog heroja bio je jednostavno pogrešan. Njegovi loši pokušaji oponašanja britanskog naglaska i potpuno neautentična gluma na trenutke su doslovno teški za gledanje, a njegov uobičajeni šarm i simpatičnost ovde nisu uspeli da dođu do izražaja.

3. George Clooney - Batman & Robin (1997)

Zgodni Oscarovac je danas jedna od najvećih filmskih zvezda, no devedesete nisu bile blage prema šarmantnom glumcu. Nakon što se Val Kilmer povukao, Clooney je preuzeo ulogu Brucea Waynea u nastavku hita "Batman Forever" (1995) što je bila greška koja ga je zamalo koštala karijere. Da se film kojim slučajem našao u sposobnijim rukama Clooney bi, nesumnjivo, mogao da bude dobar Batman, ali ova smejurija pod rediteljskom palicom Joela Schumachera jednostavno je velika, velika greška.

4. Brie Larson – Kong: Skull island (2017)

Glumica, koja je karijeru započela snažnim sporednim ulogama, gotovo je preko noći postala zvezda nakon uloge u filmu "Room". Uzevši to u obzir nikako ne možemo da shvatimo zašto bi neko s toliko talenta pristao na jednu tako praznu i površnu ulogu kakva je njena u filmu "Kong: Skull island". Istina, u filmu srećemo velika imena poput Toma Hiddlestona i Samuela L. Jacksona, ali od njih se zahtevalo ipak malo više od toga da dobro izgledaju u uskoj majici.

5. Clint Eastwood – Paint Your Wagon (1969)

Više od četiri decenije Clint Eastwood je jedna od najlegendarnijih i najvećih filmskih zvezda. Podjednako uspešan i kao glumac i kao reditelj i on je, svojevremeno, igrao u filmu koji bismo svi voleli da zaboravimo, kada bi to ikako bilo moguće. Reč je o "Paint Your Wagon", adaptaciji brodvejskog hita u kojoj Clint glumi (loše) i peva (još gore) i, sve u svemu, deluje prilično prosečno, što je možda i najgore od svega.

6. Christian Bale – Terminator: Salvation (2009)

Iako su obožavaoci bili uzbuđeni zbog toga što je uloga Johna Connora pripala upravo Christianu Baleu, ovaj se "Terminator" pokazao kao prilično razočaranje. Baleov lik je jednodimenzionalan i nedovoljno razrađen, a sama priča vrlo površna i, na trenutke, dosadnjikava. Nije nam jasno zašto je ova glumačka veličina uopšte pomislila da je dobra ideja snimiti "Terminatora" s osobom koja se zove "McG"?

7. Leonardo DiCaprio – Gangs of New York (2002)

Leonardo DiCaprio je vrhunski glumac, što je vidljivo u njegovim ranim radovima poput "The Basketball Diaries" i "Total Eclipse", kao i u njegovom, Oscarom nagrađenom nastupu u filmu "The Revenant". Ipak, kada govorimo o "Gangs of New York", projektu legendarnog Martina Scorsesea, govorimo o jednoj od najslabijih tačaka u Leovoj inače sjajnoj filmografiji. Glumac se u filmu neuspešno bori s "irskim" naglaskom a njegov upečatljivi šarm, energičnost i harizma ovde su gotovo nprimetni. Lagali bismo kada bismo Leovu glumu okarakterisali lošom, ona je jednostavno - tako prosečna.

8. Scarlett Johansson – The Prestige (2006)

Scarlett Johansson se proslavila ulogom u kultnom "Lost in Translation" (2003), nakon čega je usledeo niz sjajnih uloga ("Under the Skin", "The Avengers", "Lucy"). U filmu "Prestige", glumica igra ulogu aistentkinje koja se ispreči između dva vrhunska mađioničara koje glume Christian Bale i Hugh Jackman. Iako je reč o jednom od najkompleksnijih, najzahtevnijih i najpametnijih radova reditelja Christophera Nolana, Scarlett čini se nije bila najbolji izbor za ovaj film. Gotovo je bolno gledati ju kako se, poput mnogih američkih glumaca, bori s britanskim naglaskom, što joj onemogućava u tome da se fokusira na glumu.

9. Colin Farrell – Alexander (2004)

Priča o životu Aleksandra Velikog verovatno je najmračniji trenutak u karijeri slavnog glumca. Nakon ovog, za gledanje gotovo bolnog iskustva, brojni su gledaoci počeli ozbiljno da ispituju talent zgodnog Irca. Farrell, koji je znao da bude sjajan čak i u nekim osrednjim filmovima, sve je zapanjio svojom lošom glumom i iritantnom pojavom u ovom biografskom filmu Olivera Stonea.

Izvor: Taste of Cinema

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Taylor Swift zna kako da ti ulepša matursko veče

Ako već ne može da dođe lično, pop zvezda zna kako da se iskupi!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: