• Sada Domacica
  • Sledeće 01.50H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Kasnije 02.50H Music Non Stop
  • Još kasnije 06.10H Morning Mix

Vesti

Vesti

Vampire Weekend tuženi zbog omota albuma

Objavljeno 16.07.2010. 11:00h
Kirsten Kennis, devojka sa omota albuma "Contra", tvrdi da je njena fotografija korišćena bez dozvole, i traži 2 miliona dolara odštete..

Na drugom albumu za Vampire Weekend pod nazivom "Contra", objavljenom u januaru ove godine, na omotu se pojavljuje fotografija devojke po imenu Kirsten Kennis koja je fotografisana davne 1983. i koju potpisuje fotograf Tod Brody.

Ova fotografija je, osim za potrebe omota, korišćena i u pratećoj marketinškoj kampanji koja je promovisala album, i proizvela je dosta spekulacija po pitanju identiteta osobe na slici.

Kako javlja TMZ.com, sada je 25 godina starija "zvezda" sa omota albuma "Contra" podnela tužbu Vrhovnom sudu u Los Anđelesu, u kojoj tvrdi da je njen potpis na dokumentu kojim se odobrava korišćenje pomenute fotografije - falsifikovan.

Ona dalje objašnjava da nije imala nikakvu informaciju da će se fotografija pojaviti na omotu ovog izdanja, i smatra bend odgovornim zbog toga što nisu proverili autentičnost njenog potpisa. Kao obeštećenje, Kirsten Kennis traži dva miliona dolara...

Bend i fotograf još uvek nemaju komentar na ovu tužbu.

Izvor: NME.com

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

Rekord za Kylie

Kylie Minogue je postala prva umetnica koja ima četiri No 1 albuma u četiri decenije...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: