• Sada Just Tattoo Of Us #107
  • Sledeće 23.00H 3 From 1
  • Kasnije 23.10H Alternative Nation

Vesti

Završen četvrti Resonate festival (Promo / Resonate)
Vesti

Završen četvrti Resonate festival

Objavljeno 20.04.2015. 11:10h Izvor slike: Promo / Resonate
Četvrti po redu Resonate festival koji je počeo u ponedeljak, 13. aprila, posle šest uzbudljivih dana, završio se proteklog vikenda u Beogradu.

Program poslednjeg dana festivala, imao je vrlo posećena predavanja u Jugoslovenskoj kinoteci i Kolarčevoj zadužbini. Centralni deo večernjeg dela festivala odigrao se u Domu omadine Beograda, gde su nastupili  Blixa Bargled, a potom Fennesz uz partnju video artista -Lillevana. Festival je zatvoren velikom žurkom u klubu Monsun, na kojoj su nastupili: Rrose, Kamran Sadeghi, Marko Nastić, Vlada Janjić, Marko Milosavljević I Stevie Whisper.

U svom najvećem izdanju do sada, Resonate festival svojoj internacionalnoj publici priredio je izuzetan dnevni, ali i večernji program na najatraktivnijim mestima u gradu.

Festival je prvi put ove godine imao dve programske celine: LIVE i CONFERENCE.

LIVE program koji je podrazumevao prva tri dana konferencije i šest večeri muzičkog programa, bavio se ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku i novim tendencijama u muzici uopšte. Radionice, i predavanja držale su i brojne zvezde večernjeg programa, kao što su između ostalih i Ben Frost, Emika, Olga Bell,  Lichens, Rob Clouth i Sculpture i mnogi drugi. Legendarna polovina benda KLF, jedne od najsubverzivnijih pop grupa svih vremena, Bill Drummond, održao je predavanje namenjeno svim umetnicima u okviru muzičke konferecije Resonate festivala.

CONFERENCE program, kao suština Resonate festivala, nastavio se na LIVE program i trajao je od četvrtka do subote. Ovaj program predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije,  i izuzetni audio vizuelni performansi, činili su ovaj deo programa festivala. Među brojnim predavačima u Jugoslovenskoj kinoteci i Kolarcu, bili su između ostalih i Shane Walter – ONEDOTZERO, Zach Liberman, FIELD, Karsten Schmidt, Kimchi & Chips, Andreas Müller, Andreas Gysin, Jack Schulze, Ruari Glynn i mnogi drugi...

Nekoliko audio vizuelnih instalacija krasilo je Jugoslovensku kinoteku – najatraktivnije su bile Monotype & FIELD instalacija I Automatic Orchestra

Ovo izdanje Resonate festivala može se pohvaliti i saradnjom sa čuvenom svetskom putujućom  muzičkom platformom - Red Bull Music Academy.

U okviru ovogodisnjeg Resonate festivala nastavljen je prošle godine započet rad na performansu zvanom Transcranial, ambicioznoj kolaboraciji između Klausa Obermaiera, Kyle McDonalda I čuvenog japansko savremenog umetnika Daito Manabe. Ovaj projekat rađen je u koprodukciji sa nekoliko festivala i evropskih organizacija, Resonate, STRP, CAN Labs i KIKK i prikazan u prisustvu sva tri umetnika u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Resoante je ove godine posetio rekoradn broj gostiju i novinara iz inostranstva. Preko 40 akreditovanih medijskih kuća iz inostranstva, još toliko iz Srbije, više od 80 predavača i muzičara iz celog sveta, i preko 2.000 domaćih i inostranih posetilaca.

Publici su se u okviru muzičkog programa tokom prethodnih šest dana predstavile brojne zvezde savremene elektronske muzike: Terre Thaemlitz, Lichens, Ben Frost, Emika, Olga Bell,  Simian Mobile Disco, Andy Stott, Machinedrum,  Inc.,  Bob Osterag, Senyawa, Blixa Bargeld, Fennesz, Rrose..

Resonate podržava domaću muzičku scenu te su ove godine rame uz rame sa velikim svetskim zvezdanma, nastupili: HETEM, Marko Nastić, Nemanja Aćimović, Rahmanee, Jan Nemeček, Thinker, Stevie Whisper, Vlada Janjić, Marko Miloseavljević , Lenahrt Tpaes..

Svakodnevno u toku pauze u holu Jugoslovenske kinoteke organizovan je Resoante lounge, na kome su muziku puštali prijatelji festivala: Sergej Trifunović, Stefan Novović- Iron, Beyond House, Soul Print,  Magda Janjić, Djashtown Queen, Anto Anto iz Zagreba, ali i specijalni gost Loungea - EMIKA

Jugoslovenska Kinoteka, Kolarac, UK Parobrod, CZKD, Galerija HUB12, Dom omladine Beograda, Monsun, Drugstore, The Tube i Magacin Depo bila su mesta održavanja bogatog programa četvrtog Resonate festivala.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vesti

„Batman V Superman“: Ovo su novi filmski posteri

Batman i Superman se uveliko spremaju za okršaj...

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: